27.02. Onneksi olkoon: Torsti | Palaute | På svenska | In English

Paavalinkirkko

Häät Paavalinkirkossa

Paavalin seurakunta

24.07.2017, 11:28 /  päivitetty 24.07.2017, 11:31


Häät ovat seurakunnan puolesta ilmainen tapahtuma. Kirkon
vihkivaraus kannattaa tehdä ajoissa ja varausta voi kysyä
kirkkoherranvirastosta tai päivystävältä papilta. Vihkivä pappi voi olla
kotiseurakunnasta, huolimatta siitä, missä kirkossa vihkiminen tapahtuu.
Kanttori sen sijaan määrittyy vihkikirkon alueen mukaisesti. Sini ja Lauri
Pellinen vihittiin Paavalinkirkossa 17.6.2017. He kertovat omasta kokemuksestaan hääjärjestelyihin liittyen.

Oliko teillä jokin tietty syy, miksi valitsitte Paavalinkirkon vihkikirkoksenne?

Suurin syy valita kyseinen kirkko oli täysin logistinen, sillä se sijaitsi lähellä juhlapaikaksi varaamaamme Agroksenmäen holvikellaria. Lisäksi, olimme olleet edellisenä kesänä häissä, joissa vihkiminen suoritettiin Paavalinkirkossa, ja kirkko teki meihin vaikutuksen. Kirkon sijainti oli meille myös muuten sopiva; se ei ole aivan hälisevässä ydinkeskustassa, mutta kuitenkin tarpeeksi lähellä, hyvien kulkuyhteyksien varrella.

Millainen kokemus häät olivat käytännön järjestelyjen kannalta? Hoituiko kirkon varaaminen ja siihen liittyvät asiat ongelmitta?

Saimme kirkosta juuri sen ajan, minkä halusimmekin. Kuitenkin varaamisessa tuli pieni sekaannus. Soitimme vuoden 2016 tammi-helmikuussa kirkkoon ja tiedustelimme vihkivarausta. Tuolloin meille sanottiin, että kannattaa soittaa uudelleen marras-joulukuussa. Soitimme kuitenkin varmuuden vuoksi uudelleen jo kesän alussa ja kirkkoon otettiinkin jo silloin varauksia vastaan. Muutoin kirkon kanssa asioiminen sujui oikein hyvin. Kirkkoharjoitukset pidettiin häitä edeltävänä päivänä ja tuolloin saimme hyvin papin ja suntion kanssa selvitettyä hääpäivään liittyvät kuviot. Harjoituksista oli myös apu kaasoille ja bestmaneille.

Miten häät sujuivat?

Vihkitilaisuudessa kaikki sujui suunnitelmien mukaan. Saimme aloitettua ajallaan, toimitus sujui jouhevasti ja pappi sekä kanttori hoitivat omat osuutensa moitteetta. Moni vieras kehui kirkkoa ja tilaisuutta kauniiksi ja tunnelmalliseksi.