07.06. Onneksi olkoon: Suvi, Roope, Robert | Palaute

Oulunkylän seurakunta

Ilmoittautuminen rippikouluun 2020

Oulunkylän seurakunta

08.11.2019, 09:05
Täältä löydät rippikoulun ilmoittautumisohjeet sekä linkit ilmoittautumisiin! Ilmoittautuminen on auki 1.-31.10.2019.
Kuvassa avattu raamattu, kuvattu sivulta, tummaa taustaa vasten.

Ohjeet ilmoittautumiseen: lue ennen kuin ilmoittaudut!


Pääsenkö haluamalleni riparille?

Ilmoittautuessasi sinua pyydetään asettamaan vähintään kolme riparitoivetta tärkeysjärjestykseen. Joskus samoille ripareille hakee niin paljon nuoria, ettei kaikkia voi sijoittaa ensimmäisten toiveiden mukaan. Siksi ilmoittautuessa on hyvä merkitä kaikki ne ryhmät, jotka perheelle aikataulullisesti sopivat.

Kerro jo ilmoittautumislomakkeella kaikki perustelut, jos jokin leiriajankohta ei perheellesi sovi.

Nuoret jaetaan rippikouluryhmiin ilmoittautumisen päätyttyä. Tietokoneohjelma pyrkii sijoittamaan nuoren siihen ryhmään, joka on ensimmäisenä vaihtoehtona. Aina tämä ei kuitenkaan onnistu, jos hakijoita samaan ryhmään on paljon.

Voimme taata rippikoulupaikan Oulunkylän seurakunnasta niille, jotka ilmoittautuvat 31.10. mennessä. Myös muualla asuvat voivat hakea paikkaa Oulunkylän seurakunnan riparilta, jos he käyvät alueen koulua tai asuvat alueella ajoittain esim. toisen huoltajan luona.

Miten ilmoittaudun?

Varaa ilmoittautumiseen hetki aikaa ja täytä lomake yhdessä huoltajan kanssa. Ennen ilmoittautumista ohjelma pyytää huoltajaa luomaan tunnuksen ja salasanan.

Tunnukset kannattaa säilyttää, sillä samoilla tunnuksilla voi ilmoittautua jatkossakin. Tunnuksen luomiseen tarvitset vahvan tunnistautumisen, sen voi tehdä varmennekortin, mobiilivarmenteen tai nettipankkitunnusten avulla. Jos sinulla ei ole mahdollista vahvaan tunnistautumiseen ota yhteyttä rippikoulutyön sihteeri Mirja Kietäväiseen, mirja.kietavainen@evl.fi tai p. 050 380 4122.

Täyttäkää ilmoittautumislomake huolellisesti. Tässä vaiheessa on hyvä kirjata kaikki rippikouluvalinnan kannalta olennaiset asiat, kuten kaveritoiveet, erityistarpeet, sekä jos joku vaihtoehto ei perheellesi sovi.

Kun olette lähettäneet lomakkeen, tarkistakaa, että sähköpostiin on tullut vahvistusviesti, jotta ilmoittautuminen on varmasti tullut perille.

Ilmoittautumisessa nopeus ei ratkaise, vaan kaikki kuukauden aikana ilmoittautuneet ovat samalla viivalla paikkoja jaettaessa. Ilmoittautumislomakkeen voit täyttää 1.-31.10.2019 välisenä aikana netissä.

Miten pääsen kaverin kanssa samalle riparille?

Ilmoittautumislomakkeessa puhutaan ryhmäilmoittautumisesta. Sitä käytetään, jos haluat samalle riparille 1-2 ystäväsi kanssa.

1. Katsokaa kaveriporukalla yhdessä, mitkä kolme rippikouluryhmää sopii teille kaikille. Sopikaa myös, mihin järjestykseen haluatte asettaa ryhmätoiveet.

2. Sopikaa, kuka teistä ilmoittautuu ensin. Hänen vastuullaan on laittaa ryhmätoiveet oikeaan järjestykseen. Ilmoittautumisensa jälkeen hän saa sähköpostiinsa kaverikoodin ja antaa tuon koodin 1-2 kaverilleen.

3. Kun muut kaveriporukasta ilmoittautuvat, heidän tulee laittaa rasti ruutuun kohdassa ”Käytä kaverilta saamasi kaverikoodi”. Tällöin pääset syöttämään koodin ilmoittautumislomakkeelle.

4. Jos käytät kaverikoodia, sinulle tulee samat ryhmätoiveet kuin sillä, joka koodin on sinulle antanut, ja pääsette samalle riparille, kun ryhmäjaot tehdään.

5. Pyrimme pääosin noudattamaan kaverikoodi-toiveita. Voit esittää lisää kaveritoiveita myös lomakkeen "Muuta tietoa" –kohtaan

Mistä tiedän, mihin ryhmään olen päässyt?

Tieto riparille pääsystä tulee sähköpostilla kaikille ilmoittautuneille ja heidän huoltajilleen marraskuun lopussa. Jos on jotain kysyttävää, ota rohkeasti yhteyttä!

Ilmoittaudu ajoissa!

Jos ilmoittaudut vasta lokakuun jälkeen, emme voi luvata paikkaa tietystä ryhmästä tai tietyn kaveriporukan kanssa. Jos ilmoittautuminen menee ohi, kysy vapaita paikkoja rippikoulusihteeriltä, 050-3804122.