07.04. Onneksi olkoon: Allan, Ahvo | Palaute | På svenska | In English

Myllypuron kirkko

5 tapaa katkaista kiire ja pysähtyä paastonaikana

25.02.2020, 17:50

Paasto saattaa kuulostaa erilaisista herkuista kieltäytymiseltä tai jonkin rajoittamiselta. Ajatuksen voi kääntää myös toisin päin. Entä jos varaisitkin itsellesi hengähdystaukoja ja pysähtyisit kiireen keskellä? Se voi tehdä tosi hyvää ja avata jotain uutta elämään.

Itä-Helsingin seurakunnissa on monenlaisia mahdollisuuksia kokeilla rauhoittumista. Kokosimme tähän muutamia:

1. Keholliset rukoushetket eli Sydämen tien hartaudet 5.3. alkaen. Ota jumppamatto mukaan ja tule Myllypuron kirkolle kokeilemaan hiljaista rukousta yhdistettynä venyttelyyn.

2. Hiljaisuuden viikkomessut. Puolen tunnin messusta on karsittu kaikki ylimääräinen. Se sisältää vain tekstit ja ehtoollisen. Seurakuntatila Laiturissa (Hitsaajankatu 4) joka keskiviikko klo 17.30.

3. Osallistu arkiretriittiin. Se on uudenlainen tapa hiljentyä säännöllisesti kokoontuvassa ryhmässä.

4. Hiljaiset iltarukoukset Mikaelinkirkossa joka toinen torstai 5.3. -14.5. klo 18-19. Rukoillaan hiljaa, luetaan Raamatun tekstejä, lauletaan Taize-lauluja ja virsiä. Illan päätteeksi yhteinen iltatee.

5. Ekumeeninen ristisaatto Myllypurosta Kontulaan 7.4. klo 15.30 - 21. Perinteisellä kolmen kilometrin kirkkovaelluksella lauletaan ja pysähdytään matkalla hartaushetkeen ortodoksikirkossa.