05.02. Onneksi olkoon: Asser | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Tutustu Munkkiniemen kirkkoherraehdokkaisiin

21.01.2021, 10:05 /  päivitetty 09.02.2021, 09:35
Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherran valinnassa on edetty hakijoiden esittelyvaiheeseen. Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli totesi kelpoiseksi kuusi hakijaa. Ehdokkaat ovat itse tuottaneet esittelyvideot ja vastanneet samoihin kysymyksiin. Tutustu hakijoihin!
Munkkiniemen seurakunnan kirkkoherraehdokkaat 2021 kasvokuvissa

Kysyimme kaikilta hakijoilta nämä kysymykset:

  1. Kerro nimesi, ikäsi ja asuinpaikkasi.
  2. Mikä on nykyinen työtehtäväsi? Kerro myös lyhyesti työurastasi ja koulutuksestasi.
  3. Kerro itsestäsi.
  4. Mikä on kirkkoherran tärkein tehtävä?

Kasvokuva Otto Alasesta
Kuva: Juha Laitalainen
Otto Alanen

Olen Otto Alanen, ikä 42 vuotta, koti Helsingissä Munkin seudulla.

Olen Töölön seurakunnan hallintopastori ja ensisijainen vs. kirkkoherra, pitkä ura Töölön seurakunnassa eri tehtävänkuvissa ja esimiestehtävissä. Teologian maisteri, kirkon johtamiskoulutus, ylempi pastoraali valmisteilla.

Harrastuksiini kuuluvat klassinen laulu, käsityöt, luonto ja liikunta eri muodoissaan. Perheeseeni kuuluu puolison lisäksi kolme poikaa. Vapaa-ajalla minut saattaa bongata kalastamasta poikieni kanssa Helsingin rannoilla tai tarkkailemasta lintuja jollain Helsingin ja Espoon parhailla lintupaikoilla.

Kirkkoherran tärkein tehtävä on johtaa. Tämä tarkoittaa laaja-alaista hallinnon, henkilöstöhallinnon ja hengellisen johtajuuden hallitsemista. Kirkkoherra on myös seurakunnan kasvot julkisuuteen ja verkostojen rakentaja eri yhteistyökumppanien kanssa.

Yhteistyössä koko työyhteisön, luottamushenkilöiden ja seurakuntalaisten kanssa kirkkoherra voi mahdollistaa seurakunnan perustehtävän, evankeliumin julistamisen ja ihmisten rinnalla kulkemisen, onnistumisen.

Kasvokuva Laura Leverinistä
Kuva: Laura Kallahti
Laura Leverin

Olen Laura Leverin, 44-vuotias pappi ja toimin kasvatuksen johtotehtävissä Rekolan seurakunnassa. Johdan kahdeksan hengen tiimiä ja toimin Naisteologit ry:n puheenjohtajana. Asun Helsingissä ja harrastan yhdistystoimintaa sekä siirtolapuutarhamökkeilyä.

Olen kotoisin Munkkivuoresta. Olen opiskellut Uppsalan ja Tukholman yliopistoissa ja valmistunut Helsingin yliopistosta teologian maisteriksi. Ensimmäinen papin virkani oli Satakunnassa, Keski-Porissa.

Minulla on vahva kutsumus johtamiseen ja ihmisten hyvinvointi on minulle sydämen asia. Toimiessani Pornaisten seurakunnan vt. kirkkoherrana opin, että onnistumisen edellytyksenä on hyvä yhteistyö seurakuntaneuvoston kanssa.

Itsensä kehittäminen ja uusien taitojen opettelu on minulle tärkeää. Siksi olen töiden ohessa opiskellut viestintää ja palvelumuotoilua. Pian valmistun työnohjaajaksi.

Tahdon edistää yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta. Kirkkoherran tärkein tehtävä on huolehtia yhdessä seurakuntalaisten kanssa siitä, että ihmiset voivat löytää heille sopivat tavat elää uskoaan todeksi, kokea yhteyttä ja tuntea jotakin pyhää.

Kasvokuva Stiven Naatuksesta
Kuva: Helsingin seurakuntayhtymä
Stiven Naatus

Olen Stiven Naatus, 44 vuotta, Helsingistä.

Olen toiminut oppilaitosyhteistyön ja yhteisötyön asiantuntijana kirkkohallituksessa vuodesta 2017. Tuen, kehitän ja koordinoin kirkon työtä oppilaitoksissa ja seurakuntien yhteisötyötä.

Pappisvihkimykseni oli 2004 Tampereella, kappalaisen virkaan tulin valituksi 2007 Ouluun. Vuosina 2011–2012 hoidin yliopistopastorin ja 2015 kansainvälisen työn pastorin tehtäviä. 2015 tulin kutsutuksi asiantuntijaksi kirkkohallitukseen ja 2016 johdin projektia Kirkon Ulkomaanavussa. Olen teologian maisteri ja opiskellut myös johtamista ja taloutta yliopistossa. Olen työnohjaaja ja suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon.

Olen kolmen hienon tytön isä ja ihanan ihmisen puoliso, joka tykkää kuntoilla ja seurata maailman menoa. Tyttäreni mielestä olen emotionaalinen ja pohdiskeleva. Vaimon mielestä minulla on hyvä itsetuntemus ja toimin arvojeni pohjalta.

Kirkkoherran tehtävä on palvella: hyvällä johtamisella, hallinnolla ja viestinnällä mahdollistan työyhteisön parhaan työn. Verkostoitumalla, kuuntelemalla ja osallistamalla taas seurakuntalaisten näköisen seurakunnan rakentamisen.

Kasvokuva Anna-Kaisa Tenhusesta
Kuva: Antti Rintala
Anna-Kaisa Tenhunen

Olen Anna-Kaisa Tenhunen, 42-vuotias pappi Helsingin Etelä-Haagasta. Perheeseeni kuuluvat puoliso Teemu sekä lapset Alma (2006) ja Paavo (2010).

Harrastan kestävyysjuoksua, äänikirjoja ja laulamista. Olen avoin, rohkea ja minulla on hyvät organisointi-, vuorovaikutus- ja verkostoitumistaidot.

Olen töissä piirikappalaisena Nurmijärven seurakunnassa, missä hallinto, talousasiat ja henkilöstön johtaminen ovat tulleet tutuiksi. Aiemmin olen työskennellyt Hakunilan ja Kannelmäen seurakunnissa.

Olen käynyt useita johtajakoulutuksia. Opiskelen organisaatiokonsultiksi ja teen ylempää pastoraalitutkintoa. Olen ollut kirkkohallituksen verkkokeskustelijana v. 2012 alkaen. Lisäksi olen opiskellut Villa Lantessa Roomassa antiikin ja keskiajan historiaa.

Kirkkoherran tehtävänä on olla arvovaikuttaja ja suunnannäyttäjä. Toisin esille kirkon uskosta nousevia näkökulmia eri verkostoissa. Olisin helposti lähestyttävä seurakuntalaisten tukija. Johtaisin seurakuntaa kuunnellen, ymmärtäen ja lempeän jämäkästi.

Kasvokuva Päivi Vähäkankaasta
Kuva: Antti Rintala
Päivi Vähäkangas

Olen Päivi Vähäkangas, 42-vuotias pappi Helsingin Arabianrannasta.

Työskentelen Kirkkohallituksessa kirkon ulkosuomalaistyön vs. asiantuntijana. Koordinoin ja tuen suomalaisia seurakuntia 40:ssä maassa ja kehitän työn kokonaisuutta. Aiemmin olen toiminut neljän suomalaisen seurakunnan pappina Pohjois-Saksassa sekä tutkijana ja opettajana yliopistolla. Koulutukseltani olen teologian tohtori raamatuntutkimuksen alalta.

Olen utelias, asioihin tarttuva ja monessa mukana. Kirkollisten luottamustehtävien lisäksi työn alla on aina jokin kirjoitusprojekti, usein tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvä. Perheeseeni kuuluu romanialainen puoliso ja kouluikäinen tytär.

Kirkkoherran tärkein tehtävä on huolehtia siitä, että seurakunnassa on tilaa, mahdollisuuksia ja tukea elää kristittynä ja kristillisenä yhteisönä juuri tämän alueen ihmisille sopivimmilla tavoilla. Siihen tarvitaan hyvinvoivaa työyhteisöä, verkostoitumista ja ilmapiiriä, joka edistää luottamusta, kaikkien osallisuutta ja innostumista.

Kasvokuva Kaisa Yletyisestä
Kuva: Arto Vallivirta
Kaisa Yletyinen

Olen Kaisa Yletyinen, 42 vuotta, Helsingistä.

Työskentelen Leppävaaran seurakunnassa hallintopastorina. Olen missiotiimiläisten, eli seurakuntamme papiston, kanttoreiden sekä vapaaehtoistyönohjaajan esihenkilö sekä seurakuntamme kirkkoherran ensisijainen sijainen.

Valmistuin teologian maisteriksi Helsingin yliopistosta 2004 ja sain pappisvihkimyksen Tikkurilan seurakuntaan. 2005 aloitin papin virassa Helsingin Mikaelin seurakunnassa ja 2011 siirryin Siilinjärven seurakuntaan. Palasin Helsinkiin 2014 ja aloitin nykyisessä virassani Leppävaaran seurakunnassa.

Laulan ja soitan, teen itse musiikkia ja musisoin myös yhdessä tyttäreni kanssa. Huolehdin hyvinvoinnistani kuntosalilla. Olen empaattinen, oivaltava, kannustava, jämäkkä ja vastuullinen. Johtajana oikeudenmukainen ja kuunteleva.

Kirkkoherra toimii sekä seurakunnan hallinnollisena että hengellisenä johtajana. Yhdessä seurakunnan kanssa hän elää todeksi ihmisten elämässä näkyväksi tulevaa Jumalan rakkautta.