31.03. Onneksi olkoon: Irma, Irmeli | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Munkkiniemen seurakunta - monimuotoinen alue Länsi-Helsingissä

17.08.2020, 11:04 /  päivitetty 31.08.2020, 13:07
Munkkiniemen seurakunta toimii noin 18 000 asukkaan alueella. Alue on hyvin monimuotoinen: se kattaa Munkkiniemen, Munkkivuoren, Talinrannan, Niemenmäen sekä Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kaskisaaren. Alueen asukkaista 63,5 prosenttia on seurakunnan jäseniä eli 10 459 henkeä (tilanne 1.7.2020).
luontokuva Laajalahti

Munkkiniemen seurakunta toimii noin 18 000 asukkaan alueella. Alue on hyvin monimuotoinen: se kattaa Munkkiniemen, Munkkivuoren, Talinrannan, Niemenmäen sekä Lehtisaaren, Kuusisaaren ja Kaskisaaren.

Alueen väestön keski-ikä on hieman alle 45 vuotta. 40–64-vuotiaita on noin 30 prosenttia ja yli 65-vuotiaita noin 22 prosenttia.

Alueella asuvasta väestöstä löytyy vahvaa kannatusta kirkon perinteiselle ydintehtävälle, mutta myös avoimuutta monimuotoiselle ja modernille toiminnalle.

Kaikki tervetulleita yhteisöön

Alueen asukkaista 63,5 prosenttia on seurakunnan jäseniä eli 10 459 henkeä (tilanne 1.7.2020). Jäsenprosentti on Helsingin suomenkielisten seurakuntien toiseksi korkein. Seurakuntayhteydelle on siis olemassa vahvat lähtökohdat. Haluamme kuitenkin kutsua mukaan yhteisöön kaikkia Munkinseudulla asuvia kirkon jäsenyydestä riippumatta.

Seurakuntamme visio ja missio ovat Usko on elämää sekä Ihmisen kanssa Jumalan yhteydessä. Haluamme, että kirkko on mukana ihmisen arjessa. Tahdomme olla läsnä siellä, missä ihmisetkin ovat.

Olemme vastanneet alueen tarpeisiin esimerkiksi panostamalla laadukkaaseen varhaiskasvatukseen. Järjestämme yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa iltapäiväkerhotoimintaa, joka on saanut hyvät arviot vanhemmilta.

Kirkot Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa

Nykyinen Munkkiniemen seurakunta syntyi vuonna 2011, kun vanhat Munkkivuoren ja Munkkiniemen seurakunnat lakkautettiin. Seurakunnalla on kirkot Munkkiniemessä ja Munkkivuoressa sekä seurakuntasali ja seurakuntatoimisto Munkkivuoressa.

Munkkiniemen kirkossa toimimme yhdessä jumalanpalvelusyhteisö Verkoston kanssa. Alueen asukkaat voivat ammentaa myös Verkoston toiminnasta hengellisiin tarpeisiinsa.

Työyhteisömme tekee töitä pienellä porukalla, mutta suurella sydämellä. Seurakunnan palveluksessa työskentelee noin 20 henkilöä. Käytämme jaettua johtamista ja tiimityötä.

Väylä avoinna toiminnan ideointiin

Seurakunnan toimintamalli on pyritty rakentamaan siten, että se loisi mahdollisuuksia seurakuntalaisten omaehtoiselle toiminnalle ja osallistumiselle.

Vastuuryhmät sekä niiden kanssa työskentelevät työryhmät tarjoavat avoimen väylän ideoida ja toteuttaa seurakuntaelämää. Vapaaehtoisilla on seurakuntamme toiminnassa tärkeä rooli.

Voit lukea tarkemmin toimintamallista ja päätöksenteko-organisaatiosta täältä.