09.07. Onneksi olkoon: Jasmin, Ilta, Jade | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Munkkiniemen seurakunnan Lauantaiparkki antaa vanhemmille omaa aikaa

Munkkiniemen seurakunta

14.01.2020, 08:26 /  päivitetty 16.01.2020, 10:17
Munkkiniemen seurakunnassa halutaan antaa vanhemmille pieni hengähdyshetki ja tarjota lastenhoitoa muutamana lauantaipäivänä parin tunnin ajan. Seurakunnassa kokeillaan Lauantaiparkkia, johon voi tuoda korkeintaan viisi 1–2-vuotiasta lasta sekä heidän vanhempia sisaruksiaan. Isompien lasten lukumäärää ei ole rajattu. Ryhmät tulivat nopeasti täyteen, joten tarvetta palvelulle löytyy.

Parkki toimii Munkkivuoren seurakuntatalolla ainakin aluksi kolme kertaa: 18. tammikuuta, 25. tammikuuta sekä 1. helmikuuta. Palautteen perusteella pohditaan, jatketaanko toimintaa.

Muksut ovat hoidossa kello 10.30–13 välillä.

”Tarjolla on turvallista syliä, leikkiä, laulua ja perushoitoa”, kuvailee Munkkiniemen seurakunnan lastenhoitaja Leena Eronen. Erosen lisäksi paikalla on kaksi muuta henkilöä lapsia hoitamassa.

Oma aika tukee vanhempien jaksamista

Lauantaiparkin tarve nousi alueen vanhemmilta. Eronen suorittaa Helsingin seurakuntayhtymän toteuttamaa palvelumuotoilukoulutusta, jossa opiskellaan asiakaslähtöistä palvelujen järjestämistä. Osana sitä Eronen järjesti Munkkiniemen seurakunnan perhetoimintoihin osallistuville vanhemmille kyselyn, jossa kysyttiin, mitä he toivoisivat seurakunnalta ja mikä heitä auttaa jaksamaan arjessa.

”Vastauksissa korostui, että kunpa olisi omaa aikaa, se auttaisi jaksamaan paremmin. Vanhemmilla on vähän turvaverkkoja alueella, joten omaa aikaa on vaikea järjestää, sillä lapsille ei ole hoitajaa,” Eronen kertoo.

Lauantaiparkilla vastataan tähän tarpeeseen, ja ryhmien täyttyminen osoittaa, että kysyntää palvelulle löytyy.