23.10. Onneksi olkoon: Severi | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Kolmas MunkkaLove oli kiitollisuuden juhlaa

Munkkiniemen seurakunta

25.11.2019, 14:50
Kuvaaja Heikki Jääskeläinen

MunkkaLove-konserttisarjan viimeinen ilmaiskonsertti lauantaina 23.11.2019 klo 15 Munkkivuoren kirkossa keräsi täyden salin kotimaisten suosikkien ja kansainvälisen estradimusiikin äärelle. Konsertti partiolaisten järjestämine jatkoineen avasi juhlakauden – vain viikon päästä syttyvät adventin valot. Talvisodan syttymisestä on 80 vuotta, mutta pienessä pohjoisessa Suomessa elämä ja jälleenrakennus voitti ja siksi tänä vuonna Helsingin vanhin ostari Munkkivuoressa voi juhlia 60-vuotista taivaltaan.

Kansainvälisiä hittejä tulkitsi konsertissa suurenmoinen laulaja-näyttelijä Reeta Vestman, jonka laaja-alainen ääni taipui eri tyylilajeihin. Viimeisen konsertin teemana oli Suomen hyvä tulevaisuus, ja konsertin dramaturgiassa iloittiin kansamme uurastuksesta, rukouksista ja ihmeellisistä saavutuksista sekä sodan että rauhan ajalla. Munkin seudun asukkaiden toiveita oli tulkitsemassa tuttuun tapaan Make Perttilän bändi, konsertin juonsi tv-toimittaja Päivikki Koskinen ja Ultra Bran toivekappaleen Minä suojelen sinua kaikelta esitti nelihenkinen lauluryhmä Anna Kuoppamäen opiskelijoita Länsi-Helsingin musiikkiopistosta.‍

Kuvaaja Heikki Jääskeläinen

Kolmen konsertin aikana pystyttiin esittämään vain murto-osa alueella toivotuista 300 kappaleesta, mutta yleisö on elänyt mukana ja antanut kiittävää palautetta joka konsertista. Konsertin toinen haastateltava, musiikkiopiston rehtori Riitta Poutanen muistutti, että musiikki on hyvä väline juhlia yhteisöllisyyttä ja suunnata yleisöjen mielenkiintoa tukemaan hyviä asioita kuten globaalia vastuuta ja ilmastonmuutoksen torjuntaa.

Kuvaaja Heikki Jääskeläinen

Sibelius-Akatemiasta ja Lontoon Royal Academy of Musicista valmistunut Reeta Vestman on tehnyt pääroolit mm. Sound of Music, Rocky Horror Show, Honeymoon in Vegas ja Saturday Night Fever -musikaaleissa, puhedraamassa Puhdistus ja Pohjolan neidon roolissa Broadwaylle tähtäävässä Kalevala the Musicalissa New Yorkissa (2019). Hän on myös kiertänyt maailmaa ja julkaissut albumeja Husky Rescue -yhtyeen laulajana esiintyen maailman suurimmilla rockfestivaaleilla. Linnan juhlissa 2016 hän hurmasi Kaartin Combon solistina. Omien esiintymisiensä ohella Reeta Vestman opettaa laulua Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa ja Sibelius-Akatemiassa. Vestman on hänkin aiemmin asunut Munkin seudulla.

Konsertissa esitettiin useita nuorison toivomia kotimaisia kappaleita. Perheen pienimmät pääsivät laulamaan Muumilaulun. MunkkaLove-bändi koostui huippuammattilaistason estradi- ja studiomuusikoista, jotka ovat esiintyneet paljon yhdessä: Markku Perttilä laulu ja kitarat, Mirkka Paajanen laulu, Ville Nurmi sähkökitara, Joonatan Rautio kosketinsoittimet, Hannu Rantanen basso ja Sami Koskela rummut. Konsertin äänentoistosta vastasi Creative Sound. Lyhyillä jatkoilla seurakuntatalolla myytiin kahvia, mehua ja pullaa sekä partiolaisten adventtikalentereita ja ulkokatoksessa grillattiin. Jatkoilla oli tavattavissa seurakuntaneuvoston jäseniä, jotka kiittelivät erityisesti sitä, että kirkko konserttitilana on sellainen, että on mahdollista ottaa lapset mukaan.

Kuvaaja Heikki Jääskeläinen

Teksti: Tiina Rautkorpi, kuvat: Heikki Jääskeläinen