27.10. Onneksi olkoon: Helli, Hellin, Hellä, Helle | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Kohtaaminen ratikassa poiki yhteiskonsertin – suuria tunteita Munkkiniemen kirkossa

Munkkiniemen seurakunta

24.02.2020, 08:51
Tuntemattoman ihmisen satunnainen keskustelunavaus voi olla merkityksellinen. Näin kävi Munkkiniemen seurakunnan kanttori Heli Kantolalle, kun hän tapasi laulaja Reeta Järvisen raitiovaunussa reilu vuosi sitten.
Munkkiniemen seurakunnan kanttori Heli Kantola ja mezzosopraano Reeta Järvinen. KUVAAJA Juha Seila

Heli jutteli ratikassa espanjalaisen miehensä ja lastensa kanssa, kun soljuvaa espanjaa kuunnellut Reeta ryhtyi kertomaan intohimostaan Espanjaan. Naiset alkoivat jutella, ja pian selvisi, että he ovat molemmat musiikin ammattilaisia – ja molemmat ihastuneita Espanjaan.

Ei mennyt kauan, kun he keräsivät yhteisen, espanjalaisia ja suomalaisia tunnelmia yhteen sovittavan ohjelmiston runoilla höystettynä. Taivas ja maa – Cielo y tierra -yhteiskonsertti kuullaan lauantaina 29. helmikuuta Munkkiniemen kirkossa kello 18 alkaen.

Luvassa tunteita laidasta laitaan

Heli Kantola lupaa, että ohjelmistossa on pysäyttäviä hetkiä ja draamaa: tunteita laidasta laitaan. Se pitää sisällään kansanlauluja niin espanjaksi kuin suomeksi sekä hengellisen musiikin helmiä.

”Konsertissa yhdistetään kaksi eri karaktääriä. Suomalaiset kansanlaulut ovat usein haikeita ja melankolisia, kun taas espanjalaisissa lauluissa kannat kopisevat ja niissä saattaa olla flamencon piirteitä,” Kantola kuvailee.

Konserttiin on vapaa pääsy. Käsiohjelman hinta on kymmenen euroa, ja tulot menevät Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Mezzosopraano Reeta Järvinen on valmistunut laulupedagogiksi Centria-ammattikorkeakoulusta Kokkolasta. Häntä on opettanut muun muassa Jaakko Ryhänen. Järvinen on opiskellut laulua myös Tampereen konservatoriossa.

Heli Kantola on valmistunut pianistiksi Rotterdamin konservatoriosta. Viime vuonna hän valmistui Sibelius-Akatemiasta pääaineenaan kirkkomusiikki.

(Kuva Juha Seila)