10.05. Onneksi olkoon: Aino, Aini, Aina, Ainikki | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Osallistu verkossa: Jumalanpalvelus Munkkivuoren kirkosta

Munkkiniemen seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli09.05.2021 klo 11:00 - 12:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliMunkkivuoren kirkko, Raumantie 3, 00350 Helsinki

Jumalanpalvelus Munkkivuoren kirkossa sunnuntaisin klo 11 kutsuu kaikenikäisiä, -kokoisia ja -näköisiä etsijöitä ja uskon tien kulkijoita. Palvelus voi olla levähdyspaikka, anteeksisaamisen ja armon vastaanottamisen paikka, kiitollisuuden paikka, hädän ja ahdistuksen jakamisen paikka.

Jumalanpalvelukseen voi osallistua koronarajoitusten vuoksi vain etäyhteyksin. Jumalanpalvelukseen voi osallistua joko seurakunnan verkkosivuilla tai Facebook-sivuilla.

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate): Sydämen puhetta Jumalan kanssa

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Saarna teologiharjoittelija Jessiina Nurmela, liturgina Riikka Kuusisalo, kanttorina Senni Valtonen.

Ehtoollinen

Voit osallistua ehtoolliselle yksin tai pienessä ryhmässä verkkokirkon jälkeen Munkkivuoren kirkossa kello 12-13.

Kolehti

Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa. Voit tukea Hiljaisuuden Ystävien toimintaa lahjoittamalla keräystilille:

FI25 5780 3861 9029 70 (OKOYFIHH)

MobilePay: numeroon 71617.

Rahankeräyslupa:

RA/2020/426

Lupa on voimassa 4.5.2020 alkaen toistaiseksi. Luvan on myöntänyt Poliisihallitus 16.4.2020.