08.07. Onneksi olkoon: Turo, Turkka | Palaute
Munkkiniemen seurakunta

Hallinto - Munkkiniemen seurakunta

Munkkiniemen seurakunta

28.05.2019, 15:32
Munkkiniemen seurakunnan toimintaa johtaa kirkkoherra ja seurakuntalaisten vaaleilla valitsema seurakuntaneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii kirkkoherra Leo Glad. Varapuheenjohtajana on Eeva-Liisa Koltta-Sarkanen. Munkkiniemen seurakunta on yksi Helsingin seurakuntayhtymän seurakunnista. Helsingin seurakuntayhtymässä ylintä päätösvaltaa käyttää yhteinen kirkkovaltuusto.
seurakuntaneuvosto

Jäsenmäärä

Vuoden 2019 alussa Munkkiniemen seurakunnan jäsenmäärä oli 10 334.

Seurakuntavaalit 2018

Munkkiniemen seurakunnan alueella äänestysprosentti seurakuntavaaleissa 2018 oli 17,5 %. Se oli kaikkein korkein Helsingin seurakuntayhtymän 20 seurakunnan äänestysprosenteista.

Luottamushenkilöt 2019-22

Seurakuntavaaleissa valittiin 14 luottamushenkilöä. He muodostavat Munkkiniemen seurakunnan seurakuntaneuvoston, joka käyttää päätösvaltaa mm. budjettiin ja henkilöstöön liittyvissä seurakunnan asioissa.

Luottamushenkilöistä neljä valittiin lisäksi Helsingin seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, johon kuuluu edustajia kaikista Helsingin seurakunnista, ja joka päättää koko Helsingin seurakuntayhtymää koskevia asioita kuten esim. hyväksyy toiminta- ja taloussuunnitelman. Yksi luottamushenkilöistä on valittu jäseneksi seurakuntayhtymän yhteiseen seurakuntaneuvostoon, joka valmistelee yhteisen kirkkovaltuuston kokoukset ja panee toimeen sen päätökset.

Seurakunnan sisäinen päätöksenteko

Seurakunnan johtoryhmään kuuluu kolme luottamushenkilöä: Haapanen, Koltta-Sarkanen ja Suomalainen.

Seurakuntalaiset muodostavat kolme vastuuryhmää, joissa kussakin on mukana työntekijä ja yhdyshenkilönä luottamushenkilö. Elävä seurakunta vastuuryhmä suunnittelee jumalanpalveluselämää, tavoittavan työn muotoja ja tiedotusta ja viestintää, yhdyshenkilönä Moilanen. Palvelun vastuuryhmä suunnittelee lähetystyön ja diakoniatyön toimintamuotoja sekä keräyksiä, yhdyshenkilönä Osmoviita. Kasvatuksen vastuuryhmä suunnittelee nuorisotyötä ja varhaiskasvatuksen toimintamuotoja, yhdyshenkilönä Diarra.

Munkkiniemen seurakunnassa on noin 18 työntekijää ja muutamia projektityöntekijöitä: pappeja, kanttoreita, diakoniatyöntekijöitä, lastenohjaajia, suntioita, nuorisotyönohjaaja ja seurakuntasihteeri. Vastuuta on kantamassa laaja joukko vapaaehtoisia.

Luottamushenkilöt vv. 2019-2022 seurakuntaneuvostossa. Luottamushenkilöiden itse antamat yhteystiedot osiossa yhteystiedot, luottamushenkilöt.

Diarra, Fatim, Kasvatuksen vastuuryhmän yhdyshenkilö

Haapanen, Jenni, seurakunnan johtoryhmän jäsen

Harju, Risto, myös yhteisen kirkkovaltuuston ja kirkkoneuvoston jäsen

Hidén, Mikael

Joutsenoja, Salli

Knaapi, Emilia

Koltta-Sarkanen, Eeva-Liisa, seurakuntaneuvoston varapj., seurakunnan johtoryhmän jäsen

Moilanen, Helena, Elävä seurakunta vastuuryhmän yhdyshenkilö

Osmoviita, Kaarina, myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Palvelun vastuuryhmän yhdyshenkilö

Rautkorpi, Tiina, sijaisena Hirsjärvi, Ilmari 30.6. asti.

Saurama, Anna, myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen

Suomalainen, Sini, seurakunnan johtoryhmän jäsen

Tyrkkö, Sirpa

Valovirta, Anni, myös yhteisen kirkkovaltuuston jäsen