02.12. Onneksi olkoon: Anelma, Unelma | Palaute
Mikaelin seurakunta

Mikaelin seurakunnassa kokeillaan kummiranneketta seurakunnan kastelahjana

Mikaelin seurakunta

28.10.2019, 15:38
Kummiranneke 1,5 kk vanhan Hugon ranteessa

Uudenlainen, vuosien mittaan täydentyvä kastelahja ideoitiin alun perin Pakilan seurakunnassa. Vauvan mukana kasvavan kummirannekkeen ensimmäisessä palassa kimaltelee suojelusenkeli.

Ideana kummirannekkeessa on antaa vauvalle lapsikasteen yhteydessä lahja, joka tarjoaa yhteydenpidon mahdollisuuden omaan seurakuntaan vuosittain toistuvien tilaisuuksien ja lisäpalasten kautta. Näin seurakunnan jäseneksi kastetulla lapsella ja hänen perheellään on aina jotain mukavaa odotettavaa. Viimeisen, ristillä koristetun palasen rannekkeessa saa silloin kun pääsee ripille. Jos nuori kastetaan vasta rippikoulun käymisen yhteydessä, hän saa silloin koko rannekkeen.

-Haluamme pitää erityistä huolta niistä lapsista, jotka on kasteessa liitetty Mikaelin seurakuntaan. Kutsumme heitä vuosittain erilaisiin tapahtumiin. Lisäpala rannekkeeseen on meille keino kohdata lapset ja heidän vanhempansa ja tukea kristillistä kasvatusta, kertoo varhaiskasvatuksen ohjaaja Heli Nieminen.

1,5 kuukautta vanha Hugo-vauva on vanhempiensa ja isosisko Hennan kanssa saapunut Mikaelinkirkolle kastekeskusteluun pastori Marjaana Faugelin kanssa. Mensio-Vathénin perheellä on lauantaina ristiäiset. Hugon äiti ilahtuu vauvan rannekkeesta, sillä hänen omastakin ranteestaan löytyy kaksi samantyyppistä Nomination-rannekorua.

–Kiva idea!

Näin kummiranneke alkaa rakentua Mikaelin seurakunnassa:

1. pala: enkeli. Annetaan kasteen yhteydessä

2. pala: kyyhkynen. Kun lapsi täyttää vuoden, hänet kutsutaan perheineen perhemessuun. Kirkossa olevaan kastepuuhun vuoden aikana kertyneet nimet tyhjennetään ja kummirannekkeeseen annetaan seuraava pala.

Lisäpaloja on suunniteltu jaettavan lapsen kasvaessa. Seurakunnassa kasvavia lapsia huomioidaan myös muilla tavoin. Esimerkiksi Helsingin seurakuntayhtymä lähettää kaikille kolmivuotiaille Ruusukorva ja kyyhkynen -kirjan, ja kaikille kymmenvuotiaille järjestetään mahdollisuus osallistua kymppisynttäreihin.