25.02. Onneksi olkoon: Tuija, Tuire | Palaute | På svenska | In English

Mikaelin seurakunta

Kaipaatko tukea ja apua elämääsi?

Mikaelin seurakunta

31.08.2017, 13:11 /  päivitetty 31.08.2017, 14:02

Diakonia on läsnäoloa ja välittämistä: keskusteluapua, ryhmiä sekä yhdessä ruokailua ja toimintaa.

Kun huolet painavat päälle ja omat voimat ovat vähissä, sinun ei tarvitse jäädä yksin. Voit tulla juttelemaan luottamuksellisesti diakoniatyöntekijän kanssa. Henkilökohtaiset keskustelut voivat rohkaista ja tukea jaksamistasi: painiskelitpa sitten ihmissuhde-, terveys- tai taloushuolien kanssa. Hengelliset asiat tai toive rukouksesta voivat yhtä hyvin olla yhteydenoton aihe. Diakoniatyön parissa järjestetään myös monipuolista ryhmätoimintaa, leirejä ja retkiä.

Kaipaatko keskusteluapua? Diakoniatyö on rinnalla kulkemista sekä elämän ilojen ja surujen jakamista. Kriiseistä auttaa selviytymään, kun lähellä on joku, jolle puhua. Seurakuntasi diakoniatyöntekijän tai päivystävän papin kanssa voit pohtia sinulle tärkeitä asioita ja elämäntilannettasi, kuten ihmissuhteita, terveyttä, työttömyyttä tai päihderiippuvuutta. Kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia. Diakonian keskusteluapu on armon ja toivon välittämistä. Olemme käytettävissä, jos haluat keskustella elämän perusajatuksista tai hengellisen elämän kysymyksistä. Haluamme auttaa jokaista löytämään oman paikkansa seurakuntayhteydessä.

Talous tiukilla? Löydät lisätieto TÄSTÄ.

Järjestämme myös monenlaista ryhmätoimintaa, joka tarjoaa vertaistukea ja yhteyttä muihin. Ryhmät ovat avoimia kaikille asuinpaikasta riippumatta. Virkistyspäivät, leirit ja retket tarjoavat virkistystä ja vaihtelua arkeen. Tietoa ryhmätoiminnasta saat TÄSTÄ tai etusivun tapahtumakalenterista.


AJANVARAUS DIAKONIATYÖNTEKIJÄLLE 1.9. ALKAEN (pyhäpäivinä ei ole päivystyksiä)

Oman asuinalueesi työntekijään saat yhteyden soittamalla tai sähköpostilla. varmimmin heidät tavoittaa puhelinpäivystyksen aikana.

Kontulankaaren ympäristö; ti 13–14 ja to 9-10
Jaana Makkonen p. 09 2340 4844, (jaana.makkonen@evl.fi)

Vesala ja Itä-Kontula; ma 9-10 ja to 13-14
Tuuli Valaranta p. 09 2340 4846, (tuuli.valaranta@evl.fi)

Kurkimäki, Kivikko ja Kontulasta Porttitie ja -kuja; ti ja to klo 13-14
Hanna Videll p. 09 2340 4842, (hanna.videll@evl.fi)

Mellunmäki, Fallpakka, Laakavuori, osa Vesalaa, Östersundom ja Ostostie;
ma 9-10 ja to 13-14
Outi Juntunen p. 09 2340 4843, (outi.juntunen@evl.fi)

Tapaamisajan voi käydä varaamassa Mikaelinkirkolla tiistaisin klo 12.30–13.

Diakoniatyöntekijä Jaana Makkonen on tavattavissa Kontulan Symppiksessä torstaisin klo 10.30 – 12 ja samaan aikaan diakoni Tuuli Valaranta (joka toinen viikko).

Kuka on alueeni diakoniatyöntekijä? TARKISTA TÄSTÄ.


Päivystävä pappi on myös tavattavissa keskustelua varten seurakuntatoimistossa ma-ti sekä to-pe klo 10 - 14, p. 09 2340 4802.

Voit sä jeesaa? – blogi on alun perin Itä-Helsingin diakoniatyöntekijöiden yhteinen blogi, jota nykyään kirjoitetaan eri puolilta Helsinkiä. Blogin kirjoitusten aiheet nousevat diakoniatyön arjessa kohdattujen ihmisisten elämästä ja heidän kokemuksistaan. Lue ja kommentoi! www.diakoniaa.net