02.03. Onneksi olkoon: Virve, Virva | Palaute
Mikaelin seurakunta

Virtuaaliset kirkkokahvit, mukana nimikkolähettimme Rantamäet

Mikaelin seurakunta

Kalenteri ja kellosymboli28.02.2021 klo 12:30 - 13:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliMikaelinkirkko, Emännänpolku 1, 00940 Helsinki

Uudet Kansanlähetyksen nimikkolähettimme Joanna ja Petteri Rantamäki lähtevät lähetystyöhön Japaniin vuoden 2021 aikana tekemään työtä erityisesti lasten, nuorten ja perheiden tavoittamiseksi.

Virtuaalisilla kirkkokahveilla pääsemme keskustelemaan Joannan ja Petterin kanssa yhdessä kahvikupposen äärellä. Mitä heillä liikkuu mielessä näin lähdön kynnyksellä? Haluaisitko kysyä heiltä jotakin tai rohkaista heitä uuden tilanteen äärellä? Liity mukaan Teams-tapaamiseen TÄSTÄ LINKISTÄ. Mukana myös Sari Viljakainen.

Rantamäen pariskunta siunataan matkaan Mikaelinkirkon jumalanpalveluksessa sunnuntaina 28.2. Liity mukaan suoraan verkkolähetykseen ja lue lisää TÄSTÄ LINKISTÄ.

Me Rantamäet

Olemme Rantamäen perhe. Olemme lähdössä lähetystyöhön Japaniin vuoden 2021 aikana. Tällä hetkellä opiskelemme Kansanlähetyksen lähetyslinjalla. Petteri on aiemmin toiminut Kansanlähetyksen juniorityössä ja Joanna työskennellyt parturi-kampaajana sekä käynyt raamattulinjaa Ryttylässä. Kesällä 2020 Joanna opiskeli Kansanlähetysopiston medialinjalla kehittäen mediatyön taitojaan.

Petteri on koulutukseltaan sosionomi-nuorisotyönohjaaja ja on kotoisin Kauhajoelta. Hän opiskelee myös elokuvatuotantoa etäopintoina Yhdysvaltoihin. Petteri on toiminut nuorisotyössä Kauhajoen seurakunnassa sekä Medialähetys Sanansaattajissa tuottaen samalla erilaisia mediasisältöjä.

Joanna opiskeli Diakissa sosionomiksi englannin kielellä, painotuksena yhteisön kehittäminen, ja sen jälkeen toteutti vielä lapsuutensa haaveen opiskelemalla kampaajaksi. Joanna on kotoisin Keravalta. Työkokemusta hänelle on kertynyt mm. kampaamossa, vastaanottokeskuksessa ja medialähetysjärjestö Sanansaattajissa.

Lähetystyö on ollut mielessämme jo seurustelun alkumetreiltä saakka. Olemmekin suunnitelleet lähtemistä kentälle jo vuodesta 2017 saakka. Jumalan armosta olemme kuitenkin saaneet vielä odottaa ja kasvaa kunnolla yhteen Suomessa ennen lähetystyöhön lähtemistä. Koemme, että odottamisella ja kasvamisella on tärkeä osansa Jumalan suunnitelmassa.

Japani nousi Petterin sydämelle jo ala-asteen ensimmäisellä luokalla, kun lähettipariskunta kertoi lähetystyöstä Itä-Aasiassa. Petteri sai läheteiltä lainaksi muutamia kirjoja ja kiinnostus vain kasvoi. Lähetyskutsun noustessa noin 18-vuotiaana kohdemaa olikin siis jo selvillä, sillä Jumala oli herättänyt rakkauden Japania kohtaan. Japani-kiinnostus Joannalle tuli Petterin kautta. Maa kiehtoi erilaisuudellaan ja häneen vetosi erityisestkiinnostava kieli ja kulttuuri.

Vielä on vaikea sanoa mitä kaikkea pääsemme Japanissa tekemään ja olemmekin sen suhteen avoimella mielellä. Japanissa on kuitenkin vähän kristittyjä ja vielä vähemmän nuoria kristittyjä. Näkymme on, että pääsemme tekemään työtä erityisesti lasten, nuorten ja perheiden tavoittamiseksi. Uskomme myös, että mediataitojemme käyttäminen voi avata uusia ovia Japanissa. Jotta työmme olisi mahdollista, tarvitsemme kuitenkin lähettäjiä rukoilemaan puolestammeja tukemaan meitä taloudellisesti. Lähdethän kanssamme Japaniin!

Järjestäjä: Helsingin Mikaelin seurakunta