22.09. Onneksi olkoon: Mauri | Palaute
Mikael Agricolan kirkko

Agricolan kirkko on eri-ikäisten kohtaamispaikka

07.02.2019, 11:10

Suomen kirjakielelle pohjan luoneen piispa Mikael Agricolan nimikkokirkko kohoaa Punavuoren ja Eiran kattojen ylle. Agricolan kirkko on ollut edelläkävijä monissa uudistuksissa. Uudenlaista seurakuntaelämää Helsingin ydinkeskustaan rakentava Agricolaliike on toiminut sen suojissa vuodesta 2009.

Agricolamessu keskiviikkoisin Mikael Agricolan kirkossa

Agricolaliike on Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan, Helsingin seurakuntayhtymän, Tuomasmessun ja HelsinkiMission verkosto. Osallistavaa epäilijöiden jumalanpalvelusta - Tuomasmessua - on vietetty kirkossa vuodesta 1988. Agricolaliikkeen uudet nettisivut löydät osoitteesta www.agricolaliike.fi.

Mikael Agricolan kirkko on Helsingin aktiivisin kirkko mitattuna messukävijöillä ja toimintaan osallistuvilla. Kävijöistä huomattava osa on nuoria aikuisia ja aikuisia.

Agricolan toiminta on laajaa ja monipuolista: messuja, kerhoja, piirejä sekä muita tapahtumia ja yhdessäoloa. Tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyö toimii Agricolassa. Lapsille ja perheille on kerhotoimintaa viitenä päivänä viikossa.

Joka sunnuntai kokoonnutaan messuihin: Agricolan perinteinen messu, anglikaaninen messu ja illalla vielä Tuomasmessu.

Keskiviikkoiltapäivisin Krypta täyttyy seniori-ikäisistä, jotka tulevat kuuntelemaan Seniorifoorumin luentoja ja tapaamaan tuttuja. Agricolamessu joka keskiviikkoilta on monelle nuorelle ja nuorelle aikuiselle viikon kohokohtia.

Lue lisää Seniorifoorumista Kansan Raamattuseuran sivuilta