11.07. Onneksi olkoon: Elli, Noora, Nelli, Eleonoora | Palaute
Merirasti-kappeli

Ripari-ilmo päättyi – mukaan mahtuu vielä vapaille paikoille

Vuosaaren seurakunta

23.08.2019, 14:48 /  päivitetty 21.01.2020, 12:12
Jäitkö ilmoittautumatta riparille 2020? Mukaan voi mahtua vielä leireillä oleville vapaille paikoille.
Kuvassa kädet jotka pitelevät älypuhelinta, puhelimessa näkyy rippikouluilmoittautumisen nettisivujen kuva, jossa lukee tervetuloa riparille

Vielä ehtii riparille mukaan!

Jäitkö ilmoittautumatta riparille 2020? Mukaan voi mahtua vielä leireillä oleville vapaille paikoille.

Kysy vapaita paikkoja rippikoulupappi Samuelilta (yhteystiedot alla).

Vuosaaren rippikoulut 2020

  • Merirasti päiväripari, Vuosaari. Päiväleirijaksot Vuosaaressa (ma–to) 1.–4.6. ja (su–ke) 7. –10.6. Ohjaajat Samuel Paananen ja Heidi Ruuska. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 15.8. klo 11.
  • Kivisaari 1 musaripari, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 3.–10.6. Ohjaajat Lauri Holma, Jukka Drugg ja Olga Mäkinen (kanttori). Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 27.9. klo 11.
  • Kivisaari 2, juhannus, Helsinki. Leirijakso (ke–ke) 17.–24.6. Ohjaajat Simi Virtanen, Taija Elste-Ranta ja Jonna Peitso. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 27.6. klo 11.
  • Lummeniemi 1, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 13.–20.7. Ohjaajat Lauri Holma, Taija Elste-Ranta ja Ilkka Kanerva. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa lauantaina 19.9. klo 11.
  • Lummeniemi 2, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 20.–27.7. Ohjaajat Tiina Ahonen ja Jukka Drugg. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 27.9. klo 14.
  • Lummeniemi 3, Viitasaari. Leirijakso (ma–ma) 27.7.–3.8. Ohjaajat Tommi Vanhanen, Heidi Ruuska ja Anne Oittinen. Konfirmaatio Vuosaaren kirkossa sunnuntaina 30.8. klo 11.
  • Erityiset riparit. Kehitysvammaisten rippikouluista voi tiedustella Helsingin seurakuntayhtymästä pastori Kati Koskiselta, 050 380 1060, kati.koskinen@evl.fi.

Rippikoulumaksu, sisaralennus ja tuettu hinta

Leiririppikoulun hinta on 140 € ja päivärippikoulun 35 €.

Leiririppikoulujen hinta sisältää opiskelumateriaalin, majoituksen ja täysihoidon leirikeskuksessa leirijakson aikana, sekä kuljetuksen leirikeskukseen. Päiväriparin hinta sisältää opiskelumateriaalin, mahdollisten retkien kuljetukset ja lounaan leiripäivinä. Kaikki leiriläiset ovat tapaturmavakuutettuja seurakunnan puolesta.

Sisarusalennuksesta samana vuonna riparin käyville voi kysyä erikseen rippikoulupappi Samuel Paanaselta.

Jos perheessä on taloudellisia vaikeuksia, rippikoulumaksuun voi hakea tukea oman seurakunnan diakoniatyöltä. Tukea on haettava hyvissä ajoin.

Järjestössä rippikoulun käyvät

Käytkö riparin jossain toisaalla? Jos käyt rippikoulusi jossain järjestössä, kuuluu rippikouluusi myös omaan seurakuntaan ja sen toimintaan osallistuminen. Ilmoittaudu alla olevasta linkistä muualla riparin käyvien ryhmään, niin saat tietoa kotiseurakuntajaksostasi.

Ilmoittaudu tästä muualla riparin käyvien ryhmään.

Miksi riparille?

Ripari on mahdollisuus pysähtyä ja miettiä omia ajatuksia, isoja kysymyksiä, tulevaisuutta ja elettyä elämää. Voit pohtia, kysellä, kyseenalaistaa ja oivaltaa. Riparilla saat tietoa, opit uutta ja syvennät jo tietämääsi kristinuskosta. Opettelet myös olemaan osa isompaa ryhmää ja sitoudut pitämään kiinni yhteisistä säännöistä.

Oma rippikoulu on ainutkertainen kokemus. Muistot jäävät mieleen pitkäksi aikaa – ehkä loppuelämäksi. Unohtumattomia elämyksiä saattavat olla iltanuotiot, kaverit, leikit, laulut, yhdessä vietetty aika ja uudet oivallukset. Kävit riparisi sitten leirimuotoisena tai päiväriparina, uskomme että saat uusia ajatuksia ja kokemuksia elämää varten.

Riparille voi tulla, vaikka ei kuuluisi kirkkoon. Riparin jälkeen voi päättää haluatko liittyä kirkkoon ja tulla konfirmoiduksi sekä kastetuksi. Riparin voi siis käydä myös ilman että haluaa liittyä kirkon jäseneksi.

Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuden toimia kummina ja käydä itsenäisesti ehtoollisella, sekä tulla vihityksi avioliittoon kirkossa. Lisäksi voi äänestää kirkollisissa vaaleissa ja asettua ehdolle täysi-ikäisenä.