28.04. Onneksi olkoon: Ilpo, Tuure, Ilppo | Palaute
Meilahden seurakunta

Lux Helsinki 2024 Hietaniemen hautausmaalle

Hietaniemen hautausmaa

30.11.2023, 08:47 /  päivitetty 30.11.2023, 08:55
Lux Helsinki esittelee valotaidetta eri muodoissaan jälleen 3.–7.1.2024. Tänä vuonna valotaidetta pääsee ihailemaan kantakaupungin lisäksi myös Hietaniemen hautausmaalla.
Lux Helsinki -teos mäntymetsässä

Pitkän linjan valotaiteilija Ekku Peltomäki on suunnitellut Hietaniemen hautausmaalle uransa viimeisen teoksen. Peltomäen Retriitti – Finlandia, osa 2 on inspiroitunut Finlandia-hymnin, talvi- ja jatkosodan sekä rauhan teemoista ja sijoittuu siksi juuri hautausmaan sankarihaudoille. Peltomäki kertoo, että teoksen lyyrinen tyyli syntyy Hietaniemen hautausmaan ja sen puukujanteiden kauneuden ja harmonian saattelemana.

Hietaniemen hautausmaan työntekijät ovat festivaalissa mukana hyvin ja luottavaisin mielin. ”Tekijätiimi puhuu alueesta arvostavasti. Myös itse teos on rauhallinen ja henkii arvostusta sankarihautojen aluetta kohtaan”, Hietaniemen hautausmaan ylipuutarhuri Marja Varjoniemi kertoo.

Lux Helsinki on vuosittain järjestettävä valotaidefestivaali, jota saapuu ihailemaan yli puoli miljoonaa kävijää. Festivaalin aikana tuttu helsinkiläinen kaupunkiympäristö rakennuksineen muuntuu valotaiteen keinoin ainutlaatuisiksi taideteoksiksi.

Koko ohjelmaan sekä kaikkiin Lux Helsingin teoksiin ja taiteilijoihin pääsee tutustumaan Lux Helsingin verkkosivuilla (linkki aukeaa uudessa välilehdessä).