11.07. Onneksi olkoon: Elli, Noora, Nelli, Eleonoora | Palaute
Meilahden kirkko

Gospel Helsingistä vuoden musiikkiryhmä 2019

Töölön seurakunta

31.01.2019, 10:29
Helsinkiläinen Gospel Helsinki on valittu Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi 2019.
Gospel Helsinki

Gospel Helsinki on Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmä 2019

Helsinkiläinen Gospel Helsinki on valittu Suomen Kirkkomusiikkiliiton vuoden musiikkiryhmäksi 2019. Kyseessä on Kirkkomusiikkiliiton myöntämä tunnustus kirkon musiikin piirissä tapahtuvasta ansiokkaasta toiminnasta.

Valintaperusteita oli useita: ryhmä on aktiivinen, innostava ja ennakkoluuloton toimija kirkkomusiikin piirissä sekä tuo esille kirkkomusiikin kulttuurisen sosiaalityön elementtejä. – Gospel Helsinki monipuolistaa energisesti maamme kirkkomusiikin kenttää. Se edustaa ennakkoluulotonta ja innovatiivista kirkkomusiikkitoimintaa sekä yhteisöllisyyttä, sanoo Kirkkomusiikkiliiton toiminnanjohtaja Jonna Aakkula.

Kuoron toiminta alkoi vuonna 2000. Sekakuorossa on mukana 60 laulajaa, iältään 20–50-vuotiaita. Gospel Helsinki -kuoro laulaa nykygospelia, jonka juuret ovat Yhdysvalloissa maan afroamerikkalaisen väestön hengellisessä kuoromusiikissa. Kuoron johtaja on Töölön seurakunnan kanttori Nina Pakkanen.

– On ihanaa saada tunnustusta! Meidän kuoromme on tehnyt tosissaan töitä ja kuorolaiset ovat hyvin sitoutuneita. Tuntuu hyvältä, kun joku kiittää, iloitsee Nina Pakkanen. – Haluaisin, että gospeltoiminta olisi yksi osa seurakuntien elämää. Kuorojen asemaa haluaisin kovasti parantaa ja erityisesti siinä mielessä, että myös rytmimusiikilla olisi oma paikkansa niin, että monimuotoinen musiikkielämä voisi kukoistaa kirkoissa, Pakkanen toivoo.

Gospelia on tarjolla kaikille

Vuoden 2018 alussa neljä helsinkiläistä seurakuntaa (Meilahti, Töölö, Helsingin tuomiokirkkoseurakunta ja Lauttasaari) käynnistivät yhdessä Gospel Helsinki ry:n kanssa kaksivuotisen Gospelia kaikille – Mass Choir -hankkeen. Mukaan kuukausittaiseen harjoitukseen ja esiintymiseen tulee joka kerta noin 300 laulajaa. Varsinaisen Gospel Helsinki -kuoron ja Mass Choir -toiminnan lisäksi on lapsille suunnattua Gospel Kids -toimintaa.

Lisätiedot

Nina Pakkanen, johtaja, Gospel Helsinki

050 387 7157