24.09. Onneksi olkoon: Alvar, Auno | Palaute
Malmin seurakunta

Raha-asian neuvonta auttaa talouden hallinnassa

Malmin seurakunta

19.01.2018, 14:29 /  päivitetty 14.04.2018, 18:36

Pelkäätkö avata laskuja sisältäviä kirjekuoria? Joudutko joka kuukausi miettimään, miten saat rahat riittämään? Malmin seurakunnan alueella asuvien on tammikuusta alkaen mahdollista saada neuvontaa raha-asioihinsa vapaaehtoisilta raha-asioiden neuvojilta.

Joku joutuu ottamaan velkaa, että maksaa aiemman velan. Tai huomaa ajattelevansa toistuvasti, että miksi rahat taas loppuivatkin. Tai siirtää eräpäiviä. Joskus omien tai perheenjäsenten terveysongelmien hoitaminen aiheuttaa niin paljon menoja, että muihin menoihin ei jää rahaa.

Jos ei hahmota oman talouden kokonaistilannetta tai se aiheuttaa huolta, voi raha-asioiden neuvonta olla paikallaan. Asiakkaaksi pääsee, kun ottaa yhteyttä oman alueen diakoniatyöntekijään. Hän ohjaa eteenpäin. Diakoniatyöntekijöiden yhteystiedot löytyvät täältä.

Raha-asioissa neuvoo kaksi vapaaehtoista pareittain. Heidät on koulutettu tehtäväänsä. Neuvojat eivät saa kertoa asiakkaidensa kanssa käytyjä keskusteluja eteenpäin. Neuvojat ja asiakas tapaavat noin 2–5 kertaa. Tapaamisissa on mahdollista avata laskujen kirjekuoria tai laskea yhteen kaikki tulot ja kaikki menot. Sen jälkeen tehdään johtopäätöksiä. Meneekö rahaa jonnekin, mikä ei olisi niin järkevää?

Tarkoitus on selvittää talouden ongelmia yhdessä. Ei tarvitse jäädä ongelmien kanssa yksin. Raha-asioiden neuvonnassa on hyvä mahdollisuus saada selvitystyö alkuun.