25.09. Onneksi olkoon: Kullervo | Palaute
Malmin seurakunta

Malmin seurakunnan joulu tehdään yhdessä alueen ihmisten kanssa – joulusauna, #joululupaus nuorille ja yhteinen aatonvietto kirkolla

Malmin seurakunta

15.11.2019, 12:00 /  päivitetty 29.11.2019, 11:19
vihreät oksat, joilla valoja sekä testi älä pelkää

Seurakunnan työntekijät jalkautuivat jo kesällä kysymään alueen ihmisiltä heidän elämästään, tarpeistaan ja toiveistaan. Samalla kysyttiin, miten ihmiset toivoisivat kirkon olevan läsnä heidän joulussaan.

Haastatteluja tehtiin toistasataa ja niiden pohjalta syksyn työpajoissa suunniteltiin alueen ihmisten kanssa seurakunnan yhteistä joulua.

Alta löydät tämän joulun erityistapahtumia, joita ideoiden pohjalta syntyi. Lisää joulun tapahtumia löydät täältä.

Jouluateriat jouluaattona

Olet lämpimästi tervetullut yksin tai läheisesi kanssa maksuttomalle jouluaterialle ja joulunviettoon kirkolle jouluaattona 24.12. Joulua vietetään Tapulin seurakuntakodilla klo 17–20 ja Malmin ja Viikin kirkoilla klo 18 alkaen.

Malmilla ja Viikissä on mahdollista viettää iltaa ruokailun jälkeen. Luvassa lautapelejä, joululauluja ja juttelua glögin ja herkkujen äärellä. Voit halutessasi tuoda yhteiseen pöytään avaamattomissa pakkauksissa naposteltavaa glögin seuraksi.

Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon 2.12.–16.12. (ma–pe klo 9–15) p. 09 2340 4400. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi ajoissa.

Joulusauna torilla

Oletko koskaan istunut saunassa, kuunnellut samalla joulurauhan julistusta ja pulahtanut sen jälkeen paljuun? Nyt sekin on mahdollista!

Malmin seurakunta järjestää saunan Viikin kirkon viereiselle Latokartanontorille jouluaattona 24.12. Saunavuorot ovat tunnin välein. Ensimmäinen vuoro on klo 10 ja vuoronvaihto tasatunnein klo 11, 12 ja 13.

Läheisessä kuntosalissa on mahdollista käydä suihkussa, säilyttää tavaroita ja käydä vaihtamassa vaatteita.

Ilmoittautuminen joulusaunaan avautuu maanantaina 9.12. täällä ja mukaan mahtuu 15 saunojaa per vuoro.

Lisätietoja: Pastori Jukka Holopainen p. 09 2340 4456 jukka.holopainen@evl.fi

Älä pelkää -ulkomainokset ja kutsu jouluaterialle joka kotiin

Joulun alla ei tarvitse pelätä! Maanantaina 16.12. katukuvaan ilmestyy enkeleitä. Ole tarkkana, kun liikut Malmilla, Viikissä, Pukinmäessä, Tapulissa, Puistolassa ja Jakomäessä. Bongaa enkeli bussipysäkiltä tai juna-asemalta ja kuvaa itsesi enkelinä.

Joulu kuuluu jokaiselle. Siksi postitamme jouluesitteen ja kutsun maksuttomalle jouluaterialle osoitteettomana mainospostina yli 32 000 kotiin seurakunnan alueella lauantaina 30.11.

Lisätietoja: Viestinnän suunnittelupäällikkö Anu Merenlahti p. 050 5284 453 anu.merenlahti@evl.fi

Meditatiivinen hetki surun, menetyksen tai eron kokeneelle

Ahdistaako tuleva joulu? Oletko kenties juuri kokenut eron? Tai menettänyt puolison, ystävän tai lemmikin, jota kaipaat?

Vietätpä sitten ensimmäistä joulua yksin tai tiedät jo miltä yksinäinen joulu tuntuu, meditatiivinen hiljainen hetki on tarkoitettu sinulle, jota lähestyvä joulu saattaa ahdistaa. Voit tulla Tapanilan pimeään kirkkoon suremaan rauhassa tai vain levähtää patjoilla kynttilän loisteessa rauhallista joulumusiikkia kuunnellen. Samalla sinulla on mahdollisuus tavata muita surun ja menetyksen kokeneita.

Meditatiivinen hiljainen hetki Tapanilan kirkossa surun, menetyksen tai eron kokeneelle tiistaina 10.12. klo 18–20. Omaehtoisen hiljaisen hetken jälkeen on mahdollisuus jäädä juttelemaan työntekijöiden kanssa ja nauttia iltapalaa.

Mukana pappi Sanna Einiö, kanttori Taru Hämäläinen ja nuorisotyöntekijä Sarlotta Siimeslahti.

Lisätietoja: Nuorisotyönohjaaja Sarlotta Siimeslahti p. 050 472 6579 sarlotta.siimeslahti@evl.fi

#Joululupaus nuorille

Me ollaan nuoriso, me ollaan tulevaisuus! Ensimmäisen kesätyön saaminen voi olla nuorelle jännittävä ja haasteellinenkin juttu. Me Malmin seurakunnassa haluamme edesauttaa mahdollisimman monen nuoren työnsaantia ensi kesänä niin, että siitä tulisi sekä nuorelle että työnantajalle hyvä kokemus.

Malmin seurakunta on mukana ensi kesänä työllistämässä nuoria Helsingin kaupungin kesätyöseteleillä. Haastamme myös Malmin seudun yritykset, yhdistykset, säätiöt ja muut torille mukaan auttamaan nuoria työllistymisessä. Mikä on teidän yrityksenne #joululahja nuorille?

Järjestämme maaliskuussa 2020 Malmilla kesätyötorin, jossa työnantajat ja nuoret voivat kohdata ja tutustua. Haastamme sinut työantajana mukaan ja kutsumme yrityksesi tai järjestösi kesätyötorille kertomaan nuorille, mitä juuri sinulla olisi tarjota. Konkreettinen kohtaaminen auttaa kaikkia parhaiten eteenpäin.

Vielä ei tarvitse tietää kaikkia yksityiskohtia, mukaan tuleminen on arvokasta itsessään. Kesätyötorin mainonnassa tullaan mainitsemaan kaikki kesätyötä nuorille luvanneet työnantajat.

Lisätietoja: Projektipappi Sami Kivelä p. 09 2340 4462 sami.kivela@evl.fi

Valon juhla Tapulissa

Anna valosi loistaa – valaistaan yhdessä Tapuli 1.12.! Tuo mukanasi lyhty, taskulamppu tai jokin muu valonlähde ja lähde kävellen valaisemaan Tapulia. Lähdemme matkaan Ajurinaukiolta klo 16.

Lisätietoja: Pastori Aleksi Vainikka p. 09 2340 4430 aleksi.vainikka@evl.fi

Elävä joulukuvaelma

Ajanlaskumme alkuun sijoittuva Flash mob -esitys tulee tervehtimään niin joulushoppaajia, julkisilla kulkuneuvoilla liikkuvia kuin hoivakodin asukkaitakin viikoilla 50 ja 51.

Luvassa on hiljainen seimikuvaelma, joka päättyy yhteislauluun. Mukana seikkailemassa Joosef, Maria, enkelit, paimenet ja joku Itämaan tietäjistäkin. Esitykset toteutetaan seurakunnan vapaaehtoisten ja työntekijöiden voimin. Tervetuloa mukaan yllättämään ja ilahduttamaan kanssakulkijoita!

Lisätietoja: Pastori Sari Hakuri 09 2340 4455 sari.hakuri@evl.fi

Pop-up -puurojuhlat

Nyt sitä saa, nyt sitä saa! Tule täyttämään vatsasi herkullisella joulupuurolla Viikkiin, Malmille, Puistolaan tai Siltamäkeen. Luvassa on myös monenlaista ohjelmaa koko päiväksi, lapsille aamulla, eläkeläisille päivällä ja kirkolla kokoontuvat ryhmät viettävät samalla joulujuhlia. Tule piipahtamaan hetkeksi tai viihtymään pidempään.

Viikin kirkolla puuroillaan koko päivä keskiviikkona 11.12. klo 10–19. Tasatunnein erilaista ohjelmaa ja koko päivä muun muassa askartelua.

Malmin kirkolla pata porisee keskiviikkona 11.12. klo 11–19. Päivä toteutetaan tunnin välein vaihtuvin kattauksin. Kussakin kattauksessa maksuton joulupuuro ja joulukahvit sekä jouluista ohjelmaa eri-ikäisille.

Puistolan kirkolla on kattilat kuumana torstaina 12.12. klo 17–18.30. Puuropäivän huipentaa klo 19 Kamarikuoron joulukonsertti. Puuroa tarjoillaan konserttiin tulijoille niin kauan kuin sitä riittää.

Siltamäen seurakuntakodissa kauhotaan puuroa keskiviikkona 18.12. Mukana Malmin seurakunnan yhteistyökumppaneita ja seurakuntakodin ryhmiä.

Lisätietoja:

Siltamäki: Pastori Sami Kivelä, p. 09 2340 4462 tai sami.kivela@evl.fi

Malmi: Pastori Esko M. Laine, p. 09 2340 4461 tai esko.m.laine@evl.fi

Lue lisää syksyn työpajoista, joissa joulua suunniteltiin yhdessä alueen asukkaiden kanssa:

Malmilla ideoitiin rohkeasti joulunaikaa

Tapulissa halutaan saada ihmiset tutustumaan toisiinsa taustasta riippumatta

Viikissä miehet pohtivat, mikä elämässä on arvokasta