27.11. Onneksi olkoon: Hilkka | Palaute
Malmin seurakunta

Lasten
pyhäinpäivä Malmin hautausmaalla

22.10.2020, 12:52 /  päivitetty 31.10.2020, 08:45
Näe ja koe kynttilämeri! Bongaa enkeleitä! Lasten ja perheiden oma pyhäinpäivän tapahtuma Malmin hautausmaalla lauantaina 31.10. klo 16–19. Katso kartta sivun lopusta. Huomioithan, että vihreässä Viikissä parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti.
Lasten pyhäinpäivä Malmin hautausmaalla. Kuvituskuva, jossa sinisellä pohjalla kuvitettu hautausmaan kartta ja enkeleitä.

Koko perheelle tarkoitettua Lasten pyhäinpäivää vietetään ensimmäistä kertaa Malmilla hautausmaalla. Pohjoismaiden suurimmalla hautausmaalla käy pyhäinpäivänä tuhansittain ihmisiä sytyttämässä kynttilän edesmenneille rakkailleen.

Toivotamme lapset tervetulleiksi olemaan, ihmettelemään ja muistelemaan hautausmaalle. Voit tulla koko perheen kanssa pyhäinpäivän polulle, kulkemaan valoissa ja varjoissa omaan tahtiin. Hämärä hautausmaa ja valtava kynttilämeri on jo itsessään näkemisen ja kokemisen arvoinen.


Mitä Lasten pyhäinpäivässä tapahtuu?

Elämyksellinen tapahtuma vauvasta vaariin käynnistyy Latokartanon orilta, läheltä hautausmaalle johtavaa Viikin alikulkutunnelia.

Lähtöpaikalla Latokartanontorilla tulitaiteilijaduo Belenos Group Art esiintyy tasatunnein klo 16, 17 ja 18, ja Kaartin soittokunnan vaskikvintetti aina puolelta eli klo 16.30, 17.30 ja 18.30. Tarjolla on myös partiolaisten paistamia maukkaita vohveleita.

Hautausmaalle kuljetaan Viikin alikulkutunnelin värikkäiden valojen ja varjojen kautta tunnelmamusiikin säestyksellä.

Hautausmaalla bongataan enkeleitä, ja tehdään kivoja muutamilla rasteilla pieniä tehtäviä. Enkeliteltalla voi piirtää viestin juuri hänelle, jota kaipaa juuri nyt. Tarjoamme teltalla lapsille pillimehut ja aikuisille kuumaa kahvia.

Lopuksi koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudalla tai muualla haudattujen muistomerkillä. Matkalla perheen vanhimmat voivat halutessaan kertoa muistoja jo edesmenneistä rakkaista.

Tapahtuma on maksuton.

Mitä tarvitset mukaan?

Ota mukaan taskulamppu tai lyhty sekä hautakynttilä ja tulitikut. Kyseessä on ulkotapahtuma. Kannattaa varautua säänmukaisella, lämpimällä pukeutumisella. Huomioithan, että kävelymatkaa tulee yhteensä noin 3-4 km.

Koronaturvallisuuteen kiinnitetään erityistä huomiota. Rohkaisemme kaikkia käyttämään matalalla kynnyksellä maskia. Kaikki seurakunnan työntekijät pitävät tapahtumassa maskia, ja käsidesiä on saatavilla monessa pisteessä. Huolehdithan itse, että turvavälit säilyvät.


Saapuminen

Vihreä Viikki on suunniteltu autottomaksi. Harkitse, pääsisitkö lähtöpaikalle Latokartanoon bussilla (77,78). Omalla autolla saapuville: Parkkipaikkoja on hyvin rajoitetusti Viikin kirkon vieressä Agronominkadun varrella ja koulun pihalla Agronominkadun päässä. Myös K-Supermarket Viikin pihalla löytyy joitain paikkoja. Parkkipaikkoja löytyy enemmän Malmin hautausmaan puolelta esimerkiksi Ketokivenkaaren puolelta. Varaudu saattamaan ja jättämään auto kauemmaksi.

Apua ja tukea tarjolla

Lasten pyhäinpäivän tapahtumassa on mukana Malmin seurakunnan kasvatuksen väkeä ja pappeja. Mikäli haluat keskustella paikan päällä tai varata ajan myöhempää keskustelua varten, nykäise hihasta.

Lasten pyhäinpäivä Mlamin hautrausmaalla. Karttakuva. Kuvitettu.Tapahtuman järjestäjät

Tapahtuman järjestää Malmin seurakunta yhdessä Malmin hautausmaan (Kirkko Helsingissä), Lasten ja nuorten keskuksen, partiolippulippukunta Viikin Vesikkojen ja Lions Club Pihlajamäen kanssa.

Kiitos!

Kiitos tapahtuman tukemisesta K-Supermarket Viikki, joka lahjoittaa sähköt alikulkutunnelin värivaloihin, Maunulan saunabaari, joidenka pöydät ja tuolit saamme käyttöömme ja Fazer, joka lahjoittaa makeiset.Mitä ihmettä siellä hautausmaalla on? Miksi hautausmaan puut ovat niin isoja? Onko haudassa kylmä? Menikö ukki taivaaseen?

Tulitaiteilijat esiintyvät torilla tasatunnein. Hautausmaalla vaelletaan valoissa ja varjoissa omaan tahtiin: Kuusikujalla ihmetellään hautausmaan saloja, ja enkeliteltalla voi lähettää terveisiä heille, joita kaipaa. Lopuksi koko perhe voi käydä sytyttämässä kynttilän rakkaiden haudalla tai muualla haudattujen muistomerkillä. Ota mukaan taskulamppu, lyhty tai hautakynttilä.

Lisätietoa tapahtumasta/mediayhteydet: Viestintäjohtaja Anu Merenlahti, p. 050 528 4453, anu.merenlahti@evl.fi