30.06. Onneksi olkoon: Päiviö, Päivö | Palaute
Malmin seurakunta

Lasten pääsiäinen on ilon ja ihmeen juhla

Malmin seurakunta

30.03.2022, 15:55 /  päivitetty 30.03.2022, 16:02
Tervetuloa juhlimaan pääsiäistä Malmin seurakunnan tilaisuuksiin yhdessä, yksin, ystävän tai perheen kanssa.
Värikkäitä pääsiäismunia ja kukkia, teksti: Lasten ja perheiden pääsiäinen. Iloa, valoa ja ihmettä! Älä pelkää.

Kirkkoseikkailu ja iltaruokaa Viikissä

Leipä etsitään kirkkosalissa tutkien, laulaen ja liikkuen keskiviikkona 30.3. ja pääsiäistä kohti matkataan 6.4. klo 18-18.30. Samassa yhteydessä voit osallistua Viikin iltaruokaan klo 17-18.30 (tarjolla kasvissoppaa eurolla) ja iltaehtoolliseen klo 18.30. Leikkitilakin on auki. Sieltä voi näppärästi siirtyä seikkailemaan kirkkoon.

Kirkkoseikkailu sopii pienille lapsille perheineen, mutta mukaan voivat tulla ihan kaikenikäiset. Ohjaajina toimivat nuorisotyönohjaaja Riitta Koivisto ja kanttori Mari Torri-Tuominen, mukana on myös Sibelius-Akatemian opiskelijoita.Pääsiäiskivaa kirkolla

Pääsiäiskivaa -tapahtuma lapsiperheille la 9.4. klo 10-13 Puistolan ja Viikin kirkoilla sekä Pukinmäen Portissa (os. Säterinportti 1) Loihditaan iloa pääsiäiseen, askarrellaan virpomavitsoja ja pääsiäiskoristeita. Mehutarjoilua.Maksuton, ei ennakkoilmoittautumista.

Pukinmäessä askartelua ja lauluhetkiä, myyjäiset Yhteisvastuun hyväksi.

Puistolassa askartelua, muskarihetkiä, kirkkopolku ja temppurata. Lounaaksi makaronilaatikkoa klo 11-12.30 Yhteisvastuun hyväksi.

Viikissä askartelua, rairuohon istutusta ja mehutarjoilua.


Pääsiäisikkunat

Koe pääsiäisen sanoma Viikin, Pihlajamäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan kirkoilla sekä Siltamäen ja Tapulin seurakuntakodeilla 10.–24.4. välisenä aikana. Pääsiäisen ajan tapahtumissa ovat läsnä suru, ilo ja toivo, jotka välittyvät ikkunoissa erilaisissa nukkeasetelmissa ja muilla tavoin toteutettuina. Toteutuksessa ovat olleet mukana alueen asukkaat, vapaaehtoiset, nuoret, lapset ja seurakunnan työntekijät.


Pieni Pääsiäispolku Puistolassa

Puistolan kirkossa ke 13.4. klo 17.30 ja klo 18.30. Tule mukaan kokemaan pääsiäisen tapahtumat vaeltaen pisteeltä toiselle oppaan johdolla. Laulua, ihmettelyä, hiljentymistä, surua, iloa- paaston ja pääsiäisen tunteita. Riitta Koivisto ja Mari Torri-Tuominen.


Pienten biisit Varustamolla

Pääsiäisbiisejä, pupuja, tipuja, iloa, valoa ja ihmettä ke 30.3, 6.4., 13.4., 20.4. klo 10 ja 10.30 Malmin Varustamolla (os. Pekanraitti 16) Puolen tunnin musiikkituokioihin ovat kaikki tervetulleita! Lauletaan, musisoidaan ja lorutellaan - rytmi tarttuu varpaisiin ja sormiin! Vanhemmilla on mahdollisuus tutustua muihin lapsiperheisiin ja lapset saavat leikkiseuraa.


Jumalanpalvelukset

10.4. Palmusunnuntai

Messu Malmin kirkossa klo 10. Laura-Elina Koivisto, Mari Torri-Tuominen, Meurmanin ja Laakson musisoivat perheet. Kohti pääsiäisjuhlia matkataan yhdessä, hoosiannaakin laulaen, palmunlehviä ja virpomavitsoja heilutellen. Messun jälkeen Malmin Marttojen pääsiäismyyjäiset klo 11-13.

Tilaisuus striimataan seurakunnan netti- ja facebook-sivuille.

17.4. Pääsiäissunnuntai

Pääsiäissunnuntaina ihmetellään tyhjää hautaa ja iloitaan ylösnousemuksesta. Pienimmät voivat seikkailla kirkkotilassa pääsiäismunia etsien.

  • Messu Malmin kirkossa klo 10.
  • Messu Viikin kirkossa klo 10. Lapsikuoro Pihlajanmarjat. Pääsiäisateria ilmoittautuneille.
  • Perhemessu Puistolan kirkossa klo 12. Lastenkuoro Laulupuu.
  • Verkoston messu Pihlajamäen kirkossa klo 11. Lounas.