24.01. Onneksi olkoon: Senja | Palaute
Malmin seurakunta

Lasten ja koululaisten kesämenot 2020

13.05.2020, 12:07 /  päivitetty 17.09.2020, 12:06

Kevään poikkeusolot ovat muuttaneet perheiden kesäsuunnitelmia. Seurakuntien kesätoimintakin avautuu pitkän paussin jälkeen aikaisemmin suunnitellusta poiketen. Muun muassa suosittu Mustasaari on suljettu koko kesän.

Kesällä lapsi saa elää suorittamisesta vapaata elämää. Retket, pelit, leikit ja tietysti uiminen sekä kavereiden kanssa hengailu synnyttää muistoja, jotka kantavat lasta läpi elämän. Tuleva, hieman erilainen kesä voi jäädä mieliin aikana, jolloin tehtiin hienoja juttuja vähän toisin kuin aikaisemmin.

Länsi-Helsingissä

Haagassa lapsille ja perheille

Perhekerho kokoontuu kesäkuukausina Huopalahden kirkon pihalla, Vespertie 12 ma-pe klo 10–11.30 (säävaraus).

Kaikille avoin kesäolohuone Huopalahden kirkossa torstaisin. Hävikkiruuasta valmistettu lounas tarjolla klo 11 alkaen hintaan 2 e.

1–3 luokkalaisille tarkoitetut päiväleirit Mustasaaressa 1.–5.6. ja 8.–12.6. korvataan järjestämällä toimintaa Huopalahden kirkon pihapiirissä ja Haagassa Mustasaaren ollessa kiinni. Leiripäivät klo 10–15. Hinta 50 e/vko. Omat eväät mukaan. Ensisijaisesti paikat ovat varattu Mustasaareen ilmoittautuneille lapsille.

Tönön päiväleiri 15.–18.6. ma-to toteutuu myös ulkoilutoimintana ja omin eväin klo 10–15. Hinta 40 e.

Kannelmäen seurakunnassa

Kannelmäen liikuntapuistossa , Urkupillintie 5 on tarjolla maksutonta harrastustoimintaa 7-18-vuotiaille lapsille ja nuorille maanantaista perjantaihin klo 12.30-16 (ajalla 1.6.-31.7.).

Seurakunnan puuhapiste ala-kouluikäisille on liikuntapuistossa kahdella kesäkuun ensimmäisellä viikolla: maanantaisin 1.6. ja 8.6. sekä keskiviikkoisin 3.6. ja 10.6. klo 12.30-16.

Pitäjänmäen seurakunnassa

Pitäjänmäen seurakunnan kesätoimintaa lapsiperheille: luontoperhekerhoja, kotikäyntejä ulkoillen sekä lastenhoitoa kirkon pihalla, kouluikäisille kesätoimintaa kirkolla ym. Seurakuntalaisilla on mahdollisuus vaikuttaa, millaista toimintaa, missä ja milloin lapsille ja perheille järjestetään.

Etelä-Helsingissä

‍Paavalin seurakunnassa

Kesäkerhot 1.-5. ja 8.-12.6. Paavalinkirkolla (liikuntapainotus) ja Arabian Keulassa (luontopainotus) ovat valitettavasti täynnä, mutta voit kysellä peruutuspaikkoja osoitteesta tiia.orpana@evl.fi. Seuraa instagramissa @paavalin_lapset_ja_perheet ja @paavalinjunnut, sekä facebookissa Paavalin seurakunnan lapset ja perheet. Työntekijämme kuuntelevat mielellään perheiden kuulumisia ja toiveita: Tuija Heinonen 050 380 4194 (alle kouluikäiset) ja Tiia Orpana 050 364 4657 (koululaiset).

Tuomiokirkkoseurakunnassa

Tuomiokirkkoseurakunnan kesäkerhoissa oleillaan pääasiassa ulkona, joten tarvitset sään mukaisen varustuksen ja omat eväät.

Lauttasaaren seurakunnassa

Kesäkerhossa 6–12 -vuotiaille koululaisille järjestetään luontopainoitteista, ulkona tapahtuvaa ja liikkuvaa toimintaa koulujen kesäloman aikana 1.6.–7.8. Kerhoon voi ilmoittautua viikoksi tai useammaksi.

Metsäkerho 1.–11.6. ma-to klo 9–11.30. Kerho on tarkoitettu kaksi vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille. Kerhossa ulkoillaan ja syödään omat pienet eväät.

Lisätietoa näistä löytyy Lauttasaaren seurakunnan nettisivulta sekä larun seurakunnan perheet facebook sivulta

Pohjois-Helsingissä

Malmin seurakunnassa

Maksuttomat kesän toimintapäivät 1.–5.6. ja 8–12.6. järjestetään ulkoilupainotteisia toimintapäiviä 1–6.-luokkalaisille. Toimintapäiviin ilmoittaudutaan 27.5.2020 mennessä .

Lapsiperheille Kesäkivaa Puistolan, Viikin, Tapanilan ja Malmin kirkkojen pihoilla 15.-17.6. Lue täältä lisää.

Oulunkylän seurakunnassa

Lapsiperheille kivaa yhteistä tekemistä kesäkuussa . Kesäperhekerho Käpylässä maanantaisin ja Family Thursday Maunulassa kahtena torstaina – kaikki mukaan!

Pakilan seurakunnassa

Pakilan kesäkerhot kesäkuun kahdella ensimmäisellä viikolla. Luvassa monenlaista tekemistä; taidetyöpajoja, ompelua, puutöitä, leikkejä, pelejä, vapaata olemista sekä paljon muuta mukavaa.

Itä-Helsingissä

Vuosaaren seurakunnassa

Kesällä tavataan Aurinkolahden rannalla ja Myrskylinnussa! Tule mukaan yhteiseen mukavaan menoon! Syksyn kerhoihin ehtii vielä myös jälki-ilmoittautua!

Vuosaaren oma YouTube kanava lapsille ja perheille! Kanavalta löytyy katsottavaa perheen pienimmille.

Vartiokylän seurakunnassa

Pihaperhekerho Vartiokylän kirkon leikkipaikalla

Kymppisynttärit Lintsillä 8. elokuuta

Helsingin seurakunnat ovat kutsuneet 2010 syntyneet lapset perheineen juhlimaan ekaa täyttä kymppiä Linnanmäelle. Kymppisynttärit siirtyi elokuulle pandemian vuoksi. Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt.