04.02. Onneksi olkoon: Ronja, Armi | Palaute
Malmin seurakunta

Kamariviikonloppu Viikissä

Malmin seurakunta

20.01.2023, 11:09 /  päivitetty 20.01.2023, 11:18
Artistit sekä Viikin kirkkosali.

Viikin kirkkosali soi akustisilla soittimilla kauniisti, lempeästi, hienosti! Kaksi konserttia helmikuun alussa vievät meidät perjantaina Valon päivänä kirkkaisiin kantelesointuihin, ja sunnuntaina Kynttilänpäivänä klarinetin ja pianon kulkeviin säveliin.

Juulia Salon kantelekonsertti “Oasis”

Pe 3.2. klo 18.00 Viikin kirkossa.

Oasis - kantelekonsertti sisältää modernia ja meditatiivista taidemusiikkia improvisaatiolla ja Saima Harmajan runoilla höystettynä. Vantaalainen kanteletaiteilija Juulia Salo haluaa kutsua yleisöä pysähtymään konserttikanteleen rauhoittavan äänen äärelle rennossa ilmapiirissä ja tarjota korkeatasoisen ja helposti lähestyttävän taidemusiikkikokemuksen. Ohjelmisto on tyylikäs kattaus minimalismia, impressionismia, nykymusiikkia ja sisältää sekä kanteleelle sovitettua että sävellettyä musiikkia. Konsertin säveltäjänimiin kuuluvat mm. Matthew Whittall, Jean Sibelius ja Claude Debussy.

Vapaa pääsy.

“Akvarelleja Jerusalemista”

Su 5.2.23 klo 18.00 Viikin kirkossa Mikko Raasakka, klarinetti ja Antti Vahtola, piano.

Tervetuloa mielenkiintoiseen konserttiin, jossa mukana myös kantaesitys! Raasakan ja Vantolan muodostamalla muusikkoduon ranskalais-suomalaisen konsertin ohjelmalla on vahva kytkös jazziin. Kantaesityksen säveltäjä Mikko Hassinen tunnetaan myös eturivin jazzrumpalina. Poulencin klarinettisonaatin tilaaja oli puolestaan maailmankuulu jazzklarinetisti Benny Goodman, joka kantaesitti teoksen Leonard Bernsteinin kanssa vuonna 1963. Poulencin sonaatti on omistettu säveltäjä Arthur Honeggerille, jonka klarinettisonatiini ammentaa vaikutteita varhaisesta jazzista ja ragtimesta. Konsertin aloittaa Claude Debussyn Première rhapsodie, ranskalaisen klarinettikirjallisuuden mestariteos.

Vapaa pääsy. Ohjelma 10 euroa Yhteisvastuukeräykselle.