28.09. Onneksi olkoon: Arja, Lenni | Palaute
Malmin seurakunta

Jouluesite on nyt luettavissa – kaikki joulunajan tapahtumat samoissa kansissa

Malmin seurakunta

21.11.2019, 12:11 /  päivitetty 21.11.2019, 12:43
Kuvassa jäinen pallo ja kuva seurakunnan jouluesitteen kannesta.

Joulu lähestyy ja Malmin seurakunnan jouluesite ilmestyy ensi viikolla!

Jouluesitteen voit jo lukea verkossa täältä.

Joulun ohjelma lähetetään lauantaina 30.11. Helsingin uutisten ohella seurakunnan alueella koteihin, joissa ei ole mainoskieltoa. Otathan tämän huomioon, jos haluat esitteen kotiisi. Esitteitä saa myös kirkoilta viimeistään to 28.11. alkaen.

Joulu kutsuu alueen asukkaita yhteen

Tulevaa joulua on suunniteltu yhdessä alueen asukkaiden kanssa. Kesällä seurakunnan työntekijät haastattelivat ihmisiä kaduilla ja kysyivät, mikä heille on elämässä ja joulussa tärkeää ja mitä he haluaisivat olla tekemässä yhdessä jouluna.

Monissa vastauksissa korostui yhteisöllisyys.

Tänä jouluna järjestämme kirkoilla koko päivän kestäviä kaikenikäisten puurojuhlia. Riisipuurolla herkuttelun ohessa ohjelmassa on muun muassa musiikkia ja askartelua, ja tapaat muita alueen asukkaita.

Tapulikaupungissa asukkaat ideoivat oman Valon juhlan, joka valaisee hämärää iltaa ensimmäisenä adventtisunnuntaina 1.12. Ota mukaan lyhty, jouluvalot tai vaikka valomiekka ja yhdy kaikenikäisten juhlaan.

Lapset leipovat piparkakkuja ilahduttaakseen alueen vanhuksia. Viikin kirkon iltapäiväkerholaiset vievät piparkakkutervehdyksen Hoiva Viikin asukkaille 10.12. Myös Puistolassa Helsingin kaupungin kotihoidon työntekijät vievät kotona asuville vanhuksille kirkon iltapäiväkerholaisten piparkakkutervehdyksen ennen joulua.

Viikkiin toivottiin omaa joulusaunaa – ja sellainen nähdään kirkon edustalla jouluaattona. Varaa paikkasi täällä 9.12. alkaen.

Monet joulun ideointiin osallistuneet seurakuntalaiset kantoivat huolta alueen nuorista. Heidän ajatuksistaan syntyi #joululupaus nuorille, jossa seurakunta lupaa palkata 20 nuorta kesätöihin ensi kesänä. Samalla seurakunta haastaa paikallisia yrityksiä ja yhteisöjä tekemään oman joululupauksensa nuorille. Tavataan keväällä kesätyötorilla!

Perinteistä joulun ajan ohjelmaa ei ole unohdettu. Vapahtajan syntymäjuhlaan voit valmistautua monissa adventtikirkoissa, joulukonserteissa sekä joulun pyhien hartauksissa ja messuissa. Myös kauneimpia joululauluja lauletaan tuttuun tapaan.

Yksin ei tarvitse jäädä

Joulu voi olla vaikeaa aikaa monelle. Tapanilan kirkon meditatiivinen hetki on tarkoitettu niille, joita joulun tulo ahdistaa. Hämärässä kirkossa on tilaa jokaiselle tunteelle. Unohda vaatimukset tietynlaisesta joulusta ja anna hiljaisuuden, runojen ja musiikin hoitaa ja tarjota hetkeksi lepoa.

Voit myös tulla jouluaattona Malmin tai Viikin kirkoille tai Tapulin seurakuntakodille yhteiselle jouluaterialle. Paikalla on seurakunnan työntekijöitä. Malmilla ja Viikissä yhteinen joulunvietto jatkuu jouluyön messuun saakka. Tule viettämään aikaa yhdessä, pelaamaan lautapelejä ja herkuttelemaan jouluherkuilla. Ovet ovat avoinna juuri sinulle.

Ilmoittaudu jouluaterialle kirkkoherranvirastoon ma 3.12. alkaen ja viimeistään ma 17.12. p. 09 2340 4400, ma–pe klo 9–15, ke 9–17.