11.12. Onneksi olkoon: Daniel, Tatu, Taneli, Daniela | Palaute
Malmin seurakunta

Walk in terapia Malmilla

02.09.2023, 10:32
statokuva Walk in terapia Malmi

Älä jää yksin ajatustesi kanssa – tule Walk in terapiaan

Hei sinä alle 30 vuotias! Walk in terapia on ilmaista ja anonyymiä ratkaisu- ja voimavarakeskeistä lyhytterapiaa. Walk in -terapiassa on pääsääntöisin kysymys yksittäisestä terapiatapaamisesta. Tapaamisessa käsitellään niitä asioita, joista sinä haluat puhua. Terapia ei maksa sinulle mitään.

Walk in terapiaan voit varata ajan torstaille klo. 15-19 väliselle ajalle Malmin Varustamolle (Pekanraitti 16, Malmitalon ja uimahallin välissä).

Tapaamiskerta kestää noin 45 minuuttia. Tästä pääset varaamaan itsellesi sopivaa aikaa:

Varaa aika Walk in -terapiaan Malmin varustamolle

Tapaamisessa on mukana lyhytterapeuttiopiskelijat ja seurakunnan työntekijät Minna Karas tai Päivi Pulakka. Lisätietoja saat: paivi.pulakka@evl.fi.


Mitä on Walk in terapia:

Walk in terapiassa on kysymys yksittäisestä terapiatapaamisesta. Walk in terapia sopii esimerkiksi elämän solmukohtien, kriisien, haasteiden, elämän suunnan pohtimisen, oman identiteetin, ihmissuhteiden tai vaikkapa tunne-elämän kysymysten käsittelyyn.

Walk in terapian tapaamisessa työskennellään ratkaisukeskeisen lyhytterapian menetelmillä. Siinä pyritään yhdessä tunnistamaan niitä asioita, jotka toimivat ja tuottavat elämään hyvää, sekä vahvistamaan niitä. Terapiassa etsitään vahvuuksia, voimavaroja ja omia selviytymiskeinoja ja tapoja, että miten oma arki ja elämä voisi olla mielekkäämpää. Walk in terapia ei ole mielen sairauden hoitoa, mutta siitä voi olla apua mielen sairauden kanssa pärjäämiseen esimerkiksi tilanteessa, jossa odotat pääsyä psykoterapiaan.

Kenelle Walk in terapia on tarkoitettu ja paljonko se maksaa?

Kaikille alle 30 vuotiaille. Walk in terapia on maksutonta kirkon tarjoamaa matalan kynnyksen terapiapalvelua.

Olen jo käynyt Walk in terapiassa tai terapiassa muualla. Voinko silti tulla?

Voit tulla. Walk in terapiassa voit käydä yksi tapaaminen kerrallaan, mutta voit myös tulla uudestaan. Joskus yksi kerta auttaa, joskus tarvitaan useampia kertoja. Voit tulla käymään myös, vaikka kävisit terapiassa jossain muualla.

Entä jos torstai- päivät eivät sovi minulle?

Walk in terapiaa järjestetään useissa paikoissa pääkaupunkiseudulla. Voit laittaa viestiä myös Päiville, niin katsotaan sinulle sopiva tapa. Tästä löydät lisätietoa: https://www.lastenjanuortenkeskus.fi/walk-in-terapia-2/walk-in-paikkakunnat/

Olen alaikäinen. Saavatko huoltajani tietää, että olen käynyt terapiassa?

Walk in terapiaan voit tulla myös ilman, että terapeutti tietää koko nimeäsi. Voit myös käyttää nimimerkkiä. Walk in terapiassa ei tehdä kirjauksia, eli tiedot käynnistä eivät tule näkyviin esimerkiksi terveydenhuollon järjestelmiin, joista huoltajat voisivat nähdä merkinnän käynnistä.

Keitä terapeutit ovat?

Walk in terapiassa terapeutteina toimivat seurakunnan työntekijät, jotka opiskelevat myös lyhytterapiaa. Heillä on siis asianmukainen koulutus antaa lyhytterapiaa ja he ovat sitoutuneet normaaleihin terapiaa koskeviin käytäntöihin.