24.09. Onneksi olkoon: Alvar, Auno | Palaute
Malmin kirkko

Turvallista koulunalkua – ekaluokkalaiset siunattiin koulutielle

Malmin seurakunta

02.08.2019, 14:22 /  päivitetty 08.08.2019, 16:02
Ekaluokkalainen, tervetuloa kirkkoon keskiviikkona 7.8. klo 18.
kuvassa asfalttia, enkeli ja lapsi ja teksti juurihan lapseni oli ihan pieni ja nyt hänestä tulee koululainen

Lapsen ensimmäinen koulupäivä voi hämmentää ja jännittää pientä ekaluokkalaista ja vanhempaakin. Juurihan lapseni oli vasta ihan pieni, ja nyt hänestä tulee koululainen, jonka elämään kuuluvat kotiavaimet, suojatien ylitys ja omat ystävyyssuhteet.

Malmin seurakunnassa kuten muuallakin Helsingissä ekaluokkalaiset saateltiin koulutielle oman tärkeän aikuisen, seurakunnan lastenohjaajien ja pappien siunaamana. Myös vanhemmat ja sisarukset siunattiin uuteen elämänvaiheeseen.

Jumala, Siunaa lasta,

joka lähtee koulutielle.

Kiitos elämän ihmeestä

ja oppimisen ilosta.

Anna meille viisautta

kasvaa lapsen rinnalla.

Turvaa koulutie.

Siunaaminen välittää rakastavan Jumalan huolenpitoa. Siunatessa toivomme toiselle kaikkea sitä, mitä hän elämässään tarvitsee.

Kouluun siunaamisessa Malmin kirkossa Anni-pappi kehotti pakkaamaan reppuun rohkeutta, iloa ja ystävällisyyttä. Reppuun myös kiinnitettiin enkeliheijastin, jossa lukee ”et ole yksin.”

Kutsu siunaamiseen lähetettiin alueen yli 600:lle lapselle. Vaikka kutsut lähtivät vain kirkon jäsenille, olivat kaikki tervetulleita kirkkoon ja siunattavaksi.

Koulun aloittava elää jännittävää, haastavaa ja uudenlaista elämäntilannetta. Tämä Kirkko & kaupungin artikkeli kertoo siitä enemmän.