30.09. Onneksi olkoon: Sirja, Sorja, Siru | Palaute
Malmin kirkko

Seurakunta tuo enkelit katukuvaan joulunajaksi

Malmin seurakunta

16.12.2019, 11:51 /  päivitetty 18.12.2019, 14:49
Malmin seurakunnan alueella voi nähdä joulun alla enkeleitä. Maanantaista 16.12. alkaen Malmin asemalaituria ja yksittäisiä bussipysäkkejä eri puolella Koillis-Helsinkiä koristavat enkelin siivet.
Enkelin siivet ja teksti Älä pelkää Malmin seurakunnan mainostauluista.

Seurakunta haluaa Älä pelkää -kampanjallaan muistuttaa kulkijoita vuosituhansien takaisesta jouluyön enkelin viestistä: Älä pelkää!

Jäikö joulukortti lähettämättä? Ota kuva ja jaa hyvää

Nyt voit laittaa enkelinsiivet selkääsi asettumalla niitä vasten, ottaa kuvan, lähettää ystävälle tai jakaa somessa. Ole enkeli toiselle!

Älä pelkää -kampanja lanseerattiin jouluna 2018.

– Pelko on perusvietti, se suojaa meitä tosipaikan tullen. Toisaalta pelkoon käpertyminen lisää epäluuloa, vihaa ja katkeruutta meissä. Se pitää meitä hereillä öisin. Älä pelkää -viestin tarkoituksena on rohkaista meitä kohtaamaan toinen toisemme rakkauden ja myötätunnon hengessä, sanoo Malmin seurakunnan kirkkoherra Heikki Arikka.

Enkelimainoksia löytyy seuravilta asemilta ja bussipysäkeiltä:

Jakomäki, Jakomäen ostoskeskus, 3501

Malmin juna-aseman laituri

Malmin sairaala, 3266

Pihlajamäki, Meripihkantie 3245

Puistolan kirkko, 3421

Pukinmäki Eskolantie 3187

Siltamäen ostoskeskus 3282

Tapanilankaari 3334

Tapuliaukio, 3355

Viikin normaalikoulu 3471

Viikin tiedepuisto, 3173

Ikiaikainen enkelin viesti

Älä pelkää -viesti toistuu eri muodoissa Raamatussa yli 300 kertaa. Enkelin vahva viesti on monille tuttu varsinkin jouluyöltä ja pääsiäisaamulta.

– Kaiken kaaoksen keskelle, Marian, Joosefin ja meidän kaikkien elämään syntyi pieni lapsi, jolla on suuri tehtävä. Lapsen tehtävänä on kertoa koko maailmalle, minulle ja sinulle, että ei hätää. Jumala on tässä. Pelko voi estää tai rajoittaa meitä elämästä. Se voi lamauttaa ja eristää. Parasta on, että huolet ja pelot, ilon ja surun, arjen ja juhlan voi jakaa jonkun kanssa. Aina se ei ole mahdollista, Arikka pohtii.

Älä pelkää -kampanjan lanseerauksen aikaan seurakunta myös aloitti yhteisölliset joulunvietot kirkoilla. Tänäkin jouluna yksinäisyyttä kokevalla on mahdollisuus tulla viettämään joulua kirkolle. Jouluaterian ja herkkujen lisäksi pelataan muun muassa lautapelejä ja vietetään yhdessä iltaa jouluyön messuun asti.

Arikan mielestä näemme liian usein toisissamme eroavaisuuksia yhteisten piirteiden sijaan. Se on pelottavaa.

– Olemme kaikki ihmisiä ja mittaamattoman arvokkaita riippumatta kulttuurisesta taustasta, ihonväristä, seksuaalisesta suuntautumisesta tai mielipiteistä. Olemme jokainen myös teoillamme vastuussa siitä, että rakennamme ilon, emmekä pelon ilmapiiriä, Arikka sanoo.

Älä pelkää -viesti tatuoitiin iholle

Pääsiäisenä alueen koteihin lähetettiin Älä pelkää -lehti.

Kesällä seurakunta tatuoi Älä pelkää -siirtokuvatatuoinneilla satoja konserttivieraita, jotka kulkivat alueen läpi Ed Sheeranin keikalle Malmin lentokentälle.

Tatuointikampanjassa mukana olleen pastori Rosa Kostamon mielestä "älä pelkää" sopii ennen kaikkea kirkon viestiksi.

– Maailma on aika pelottava paikka. On tärkeää, että me muistutamme siitä, ettei pelolle voi antaa valtaa. Että Jumala on läsnä elämässämme ja tahtoo meille hyvää.