29.11. Onneksi olkoon: Aimo | Palaute
Malmin kirkko

Elina Perttilä asetettiin kirkkoherran virkaan

22.08.2022, 15:02 /  päivitetty 23.08.2022, 13:05
Juhlavassa messussa kuultiin muun muassa lapsikuorolaisten ajatuksista tehty laulu toivosta.
Elina Perttilän kuva ja sitaatti

Malmin seurakunta sai virallisesti johtajakseen marraskuussa valitun Elina Perttilän, kun Helsingin piispa Teemu Laajasalo asetti hänet virkaansa viime sunnuntaina 21.8. juhlamessussa Malmin auringonkukin koristellussa kirkossa.

Puheessaan Perttilä nosti esiin seurakunnan roolin yhteisön rakentajana ja sen elämään vaikuttavana vastuullisena sekä moniäänisenä toimijana.

Yhteinen tekeminen vaatii toisten kunnioittamista ja itsekritiikkiä

"Yhteinen tehtävä ei kysy, olemmeko kaikista asioista samaa mieltä. Päämäärä on kuitenkin yhteinen: levittää Jumalan rakkautta ja sen pohjalta nousevaa toimintaa ympärillemme. Yhteinen tekeminen eri tavalla ajattelevien kanssa vaatii toisen kunnioittamista ja valmiutta tarkastella myös omia toimintatapoja kriittisesti", hän lausui. Perttilä kuvasi näkemystään seurakunnasta niin, että Raamatun ja kirkon perinteen rinnalla luetaan ihmisen arkipäiväiseen elämän kuulumisia. Hän painotti ihmisten arkeen osallistumista vapautuksen teologian hengessä: "Seurakunnan tehtävä on alueen ihmisten elämään liittymällä tehdä näkyväksi Jumalan rakkautta."

Messuun osallistui 330 henkeä, muun muassa seurakunnan ripari-isosia ja lapsikuorolaisia, joiden esittämä laulu Toivo on timanttia syntyi lasten omista ajatuksista hiljattain Anna-Mari Kaskisen sanoittamana ja Petri Laaksosen säveltämänä.

Piispa Teemu Laajasalo sanoi puheessaan, että Malmin seurakunnassa on pidettävä huolta laajan alueen ihmisten tavoittamisesta ja katsottava kriittisesti omaa toimintaansa sen suhteen, kuulevatko kaikki sanoman Kristuksesta. On myös etsittävä huonoimmassa asemassa olevat ja autettava heitä sekä luotava erilaisille ihmisille mahdollisuuksia saada yhteys seurakuntaan.

"Nämä ovat suuria kysymyksiä, jotka tekevät meidät pieneksi. Ne ovat kirkkoherran vastuulla, mutta eivät pelkästään yksin hänen vastuullansa. Ne ovat koko seurakunnan kysymyksiä", hän totesi.

Piispan puheen voi lukea täältä.