05.07. Onneksi olkoon: Unto, Untamo | Palaute
Malmin kirkko

Älä pelkää on Malmin seurakunnan viesti jouluna 2018

Malmin seurakunta

05.12.2018, 15:14 /  päivitetty 05.12.2018, 15:40
Kutsu joulunviettoon kirkoille yli 31 000 kotiin
Malmin srk joulukampanja 2018

Älä pelkää -viestillä varustettu joulukortti on lähetetty suorapostina kaikkiin alueen koteihin, missä ei mainoskieltoa, keskiviikkona 5.12.

Miksi seurakunta lähestyy alueella asuvaa Älä pelkää –kortilla?

”Haluamme viedä joulun ilosanoman jokaisen kotiin. Kertoa siitä, että jokainen joulu on muistutus Jumalan rakkaudesta", kertoo kirkkoherra Heikki Arikka.

" Kaiken kaaoksen keskelle, Marian, Joosefin ja meidän kaikkien elämään syntyi pieni lapsi, jolla on suuri tehtävä. Lapsen tehtävänä on kertoa koko maailmalle, minulle ja sinulle, että ei hätää. Jumala on tässä. Älä pelkää.

Ajattelen, että pelko voi estää tai rajoittaa meitä elämästä. Se voi lamauttaa ja eristää. Parasta on, että huolet ja pelot, ilon ja surun, arjen ja juhlan voi jakaa jonkun kanssa.

Aina se ei ole mahdollista.

Joulu saattaa olla yksinäiselle hyvin ahdistavaa aikaa. Siksi kortissa kutsutaan alueen asukkaita tulemaan joko yksin tai ystävän kanssa jouluaterialle ja yhteiseen joulunviettoon Viikin tai Malmin kirkolle jouluaattona 24.12.", sanoo Heikki Arikka.

Mitä kirkoilla sitten tapahtuu jouluaattona?

Yhteinen jouluateria nautitaan jouluhartauden jälkeen Viikin kirkolla klo 17–19 ja Malmin kirkolla klo 18–20.

Kirkolla voi viettää koko illan. Tai saapua silloin kun sopii. Halutessaan voi tuoda tuomisia herkkupöytään. Aterian jälkeen ennen jouluyön messua klo 23 voi nauttia herkkuja, pelailla lautapelejä ja jutella työntekijöiden kanssa.

Malmin kirkolla joulunvietossa kirkkoherra Heikki Arikka, nuorisomuusikko Lissu Elenius ja diakoni Anna Ryhänen. Jouluhartaudessa klo 17 pastorit Timo Laaninen, Pirkko Poisuo ja kanttori Kaisu Rauhamaa.

Yömessussa klo 23 pastori Esko M. Laine, Heikki Arikka ja Kaisu Rauhamaa.

Viikin kirkolla joulunvietossa pastori Elina Perttilä, nuorisotyönohjaaja Niina Penttinen ja diakoni Helena Pietinen. Jouluhartaudessa klo 16 pastori Sofia Tuomenvirta ja kanttori Marjasisko Varha. Yömessussa klo 23 pastorit Sari Hakuri, Petri Jukanen ja kanttori Marjasisko Varha.

Varaathan paikkasi ajoissa

Paikkoja jouluaterialle on rajoitetusti: Malmin kirkolla 120 ja Viikin kirkolla 100 ruokailijalle. Jouluateriasta voi maksaa vapaaehtoinen maksu.

Ilmoittautuminen kirkkoherranvirastoon 3.12. alkaen, mutta viimeistään ma 17.12 p. 09 2340 4400, ma–pe klo 9–15.

Jouluyön messua vietetään myös Puistolan kirkossa klo 23.