18.01. Onneksi olkoon: Laura | Palaute | På svenska | In English

Malminkartanon kappeli

Voimia ja virkeyttä hiljaisuudesta - Tule miniretriittiin tai joogaan

Kannelmäen seurakunta

22.08.2019, 13:12 /  päivitetty 22.08.2019, 14:00
Kannelmäen seurakunnassa järjestetään syksyllä 2019 kolme iltaa hiljaisuuden joogaa ja kaksi miniretriittiä. Tervetuloa mukaan liittymään kristilliseen mietiskelyperinteeseen.

Hiljaisuuden jooga

Syksyn pimetessä on mahdollisuus osallistua ja tutustua Hiljaisuuden joogaan Klanussa, os. Klaneettitie 6-8 A, 4. krs. torstaisin 26.9., 3.10. ja 10.10. klo 18.30–20. Ohjaajana on pappi Milla Mäkitalo. Tiedustelut ja ilmoittautumiset Millalle viimeistään pe 20.9. sähköpostitse milla.makitalo@evl.fi. Rajoitettu osallistujamäärä. Mukaan tarvitset alustan ja mahdollisesti pienen peiton ja/tai villasukat loppurentoutusta varten. Hiljaisuuden jooga sopii kaikille. Saavuthan ajoissa, koska kesken ei ole mahdollista päästä sisälle.

Mitä Hiljaisuuden jooga on? Hiljaisuuden jooga® on meditatiivinen harjoituskokonaisuus, miniretriitti. Siinä avaudutaan hengelliselle yhtey-delle, itsensä kuuntelemiselle ja Jumalan läsnäololle elämässämme. Hiljaisuuden joogaharjoituksissa yhdistyvät lempeät, kehoa hoitavat liikkeet ja hiljentyminen sekä keholliset rukoukset, joiden sanat nousevat kristillisestä traditiostamme. Hiljaisuuden joogan on kehittänyt sairaalapastori ja joogaopettaja Heli Harjunpää.

Hiljaisuuden päivä -miniretriitit

Lauantait 26.10. ja 14.12. klo 9.30–15.30 Malminkartanon kappelilla. Ohjaajina 26.10. ovat Kaarina Ruusuvirta ja Jyrki Myllylä. Pastori Konsta Korhonen ohjaa hiljaisuuden päivän 14.12. Voit osallistua toiseen tai molempiin päiviin. Ilmoittautuminen ja tiedustelut ke 23.10. ja ke 11.12. mennessä Konsta Korhonen, p. 050 3801 345, konsta.korhonen@evl.fi. Miniretriitit ovat maksuttomia, vapaaehtoisen ruokarahan saa tuoda halutessaan.

‍Kannelmäen seurakunnan puolen päivän miniretriiteissä Malminkartanon kappelilla liitytään pitkään kristilliseen mietiskelyperinteeseen matalalla kynnyksellä. Mitään aikaisempaa kokemusta retriiteistä tai hiljaisuuden hengellisyydestä ei tarvita.

Miniretriiteissä sitoudutaan pidättäytymään turhasta puheesta ja keskitytään antamaan tilaa omalle ja toisten mielelle rauhoittua. Muuten jokainen voi käyttää aikaa oman valintansa mukaan keskittyneeseen mietiskelyyn, hiljaa rukoilemiseen, lukemiseen, ulkoiluun tai vaikkapa nukkumiseen. Mitään tiukkoja tavoitteita ei anneta, vain tilaa vetäytyä arjen kiireestä hetkeksi rauhalliseen ympäristöön keskellä kaupunkia. Yhdessä jaettu hiljaisuus on hyvin yhteisöllinen kokemus.

Päivät aloitetaan lyhyellä hartaudella ja päätetään ehtoolliseen. Yleensä alussa on myös jonkinlainen lyhyt alustus aiheeseen liittyen ja johdatus päivän rakenteeseen ja käytössä oleviin tiloihin. Nautimme myös alku- ja päiväkahvit sekä keittolounaan. Päivät ovat maksuttomia, jotta kuka tahansa pystyy osallistumaan, vapaaehtoisen ruokaroposen saa halutessaan tuoda mukanaan.