05.02. Onneksi olkoon: Asser | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Opintomatka Omaniin. Ilmoittaudu mukaan!

Lauttasaaren seurakunta

12.01.2023, 10:02 /  päivitetty 03.02.2023, 17:37
Lauttasaaren seurakunta järjestää opintomatkan Omaniin yhteistyössä Al Amana -keskuksen kanssa.
Opintomatka Omaniin

Al Amana –keskus ja Lauttasaaren seurakunta järjestävät uskontojen väliseen yhteistyöhön ja kirkkojen rooliin Persianlahdella painottuvan opintomatkan Omanin sulttaanikuntaan 4.–11.3.2023.

Matkan tarkoituksena on perehtyä islaminuskoon sen alkuperäisessä kontekstissa, vähemmistökirkkojen ja -kristittyjen elämään muslimimaassa sekä tutustua ystävälliseen ja vieraanvaraiseen omanilaiseen kulttuuriin käytännönläheisesti ja interaktiivisesti. Matkan jälkeen osallistujat ymmärtävät paremmin uskonnon roolia yhteiskunnassa, vähemmistöuskontojen asemaa muiden uskontojen keskellä sekä tuntevat kaunista omanilaista luontoa, paikallisia ihmisiä ja ruokakulttuuria. Matkan aikana on myös mahdollista saada välineitä ja valmistella uskontojenvälistä toimintaa omassa kotiseurakunnassa.


Matkan ohjelma

4.3. Saapuminen Muscatiin, Omaniin. Lentokentältä kuljetus Al-Amana-keskukseen.

5.3. Muscat, Al Amana -keskuksen historia ja nykypäivä: uskonto, rauha ja sovinto. Saamme tutustua keskuksen työhön ja perehtyä osallistuvaan- ja kuuntelevaan dialogiin. Harjoittelemme dialogimenetelmiä uskontojen viitekehyksessä. Päivällinen souqissa (basaari). Täällä saamme tutustua ihmisiin, kuulla heidän tarinoitaan, tuntea mausteiden tuoksut ja kauppapaikan elämän.

6.3. Tutustuminen päämoskeijaan, sekä alueen ihmisiin. Mahdollisuus keskusteluun musliminaisten kanssa. Tutustumme Muscatissa oleviin kirkkoihin ja vierailemme Hindutemppelissä. Illaksi vielä mahdollisuus vierailla souqissa ja tehdä ostoksia.

7.3. Lähtö kohti Jebel Shamsia. Täällä sijaitsee eksoottinen Nizwan kaupunki, joka on kuin suoraan tuhannen ja yhden yön tarinoista. Taatelibasaarissa on lukematon määrä eri tyyppisiä hyvin herkullisia taateleita. Ohjelmassa tapaaminen paikallisen imaamin kanssa. Nousemme kahdentuhannen metrin korkeuteen vuorille. Iltanuotiolla pohdimme ympäristön ja kontekstin vaikutusta rauhanomaiseen rinnakkaiseloon ja valmistaudumme seuraavan päivän vaellukseen. Majoittautuminen vuoristossa (mökkikylä, 2 hh).

8.3. Vaellamme vuoristossa, ihaillen alueen kanjonin kauneutta, ajomatkalla Nahkliin mahdollisuus tutustua paikalliseen maatilaan ja keskustella ihmisten kanssa. Omanilainen juhlapäivällinen ja ihmisten kohtaamisia. Mahdollisuus myöskin hennatatuointeihin. Illaksi paluu Muscatiin.

9.3. Workshop uskontojenvälisestä dialogista ja mahdollisuuksista omassa kotiseurakunnassa. Vaihtoehtoisesti tutustuminen Omanin kansallismuseoon. Lounas Al Amana -keskuksessa. Päivällinen intialaisessa ravintolassa (intialaiset ovat Omanin suurin yksittäinen vierastyöläisten ryhmä). Lisämaksusta mahdollisuus hankkia liput Omanin kansallisoopperaan (esityksessä Giselle, esittäjänä Teatro Dell’opera di Roma Ballet yhdessä Armenian kansallisen sinfoniaorkesterin kanssa).

10.3. Jumalanpalvelus paikallisessa protestanttisessa kirkossa. Lounas, jonka jälkeen workshop uskontojenvälisestä dialogista jatkuu. Yhteenveto matkasta ja askeleet eteenpäin. Illalla vapaa-aikaa esimerkiksi ostoksille souqissa.

11.3. Kuljetus lentokentälle ja matka jatkuu eteenpäin, kuka minnekin.


Matkan hinta

Matkan hinta Omanin maapaketilla 1490 euroa, sisältäen täysihoidon Omanissa, kuljetukset, retket, ohjelman ja keskusteluiden fasilitaation. Jokainen matkaan lähtevä hoitaa tämän lisäksi lentoliput, viisumi ja matkavakuutukset. Lisätietoja antaa pastori Marko Heusala: marko.heusala@evl.fi.

TERVETULOA MUKAAN ÄÄRIMMÄISEN MIELENKIINTOISELLE JA ANTOISALLE OPINTOMATKALLE.