19.07. Onneksi olkoon: Sari, Saara, Sara, Salla, Salli, Sarita | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerho: lepoa ja leikkiä koululaisille

02.09.2022, 09:22 /  päivitetty 06.09.2022, 09:19
Tarjoamme iltapäiväkerhossamme lauttasaarelaisille lapsille turvallisen lepopaikan koulupäivän jälkeen.
Lauttasaaren iltapäiväkerhot

Tiedostamme, että koulupäivän jälkeen lasta saattaa jo väsyttää, joten pyrimme säilyttämään hyvän tasapainon levon ja leikin välillä. Iltapäiväkerhossamme lapsi pääsee harjoittamaan kädentaitoja, liikkumaan, ulkoilemaan, tekemään läksyjä ja ennen kaikkea leikkimään. Teemme retkiä lähialueiden puistoihin ja rannoille, joissa lapsi pääsee tutustumaan Lauttasaaren luontoon. Huomioimme toiminnassamme myös lasten toiveet ja kiinnostuksen kohteet.

Lauttasaaren seurakunnan iltapäiväkerhotoiminta perustuu Opetus- ja kulttuuriministeriön, opetushallituksen ja Helsingin kaupungin laatimiin iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelmiin ja laatukriteereihin. Pyrimme siihen, että toimintamme on suunnitelmallista ja että lapsille tarjotaan mahdollisimman monipuolista tekemistä.

Meille on erityisen tärkeää, ettei kukaan lapsi jää yksin ja että jokainen lapsi tulee kerhossa kuulluksi. Turvallisille aikuisille voi kertoa mistä tahansa mieltä painavista asioista. Puutumme välittömästi kiusaamiseen sitä havaitessamme ja pyrimme myös ennaltaehkäisemään sitä – järjestämme yhteistä ohjelmaa koko ryhmälle, jotta ryhmähenki säilyisi hyvänä ja jotta kukaan ei jäisi yksin.

Kaikissa lapseen liittyvissä asioissa yhteistyö ja vuorovaikutus vanhempien kanssa on meille tärkeää. Olemme vanhempiin aktiivisesti yhteydessä puhelimitse, tekstiviestein ja kerhokirjein. Päivitämme kuvia ja tekstejä myös sosiaaliseen mediaan, josta vanhemmat pääsevät seuraamaan kerhon kuulumisia.


Lisätietoja iltapäiväkerhoista:

Joel Niemi

lastenohjaaja, lapsi- ja perhetyön työalavastaava

Lauttasaaren seurakunta

puh. 050 380 3547

joel.niemi@evl.fi