20.08. Onneksi olkoon: Sami, Samuli, Samu, Samuel | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Kevään paras gospelkattaus tarjolla helatorstaina

07.05.2022, 11:29
Kallion kirkko muuntuu helatorstaina keväisen gospelilottelun tyyssijaksi. Tunnelmasta pitävät huolen Gospelia Kaikille Mass Choir, Gospel Helsinki, Gospel Helsinki Band sekä amerikkalainen gospelguru Gerald T. Smith.
laulava mies suu auki, taustalla kuoro

Kevään ilo välittyy konsertissa sekä musiikin että tunnelman kautta. Konsertissa kuullaan niin perinteisiä gospelklassikoita kuin tuoreempia kappaleita, unohtamatta koskettavia tulkintoja ja taidokkaita sooloja.

“Helatorstain hengessä, Kristuksen taivaaseen astumisen päivänä tunnelma on täynnä riemua ja vapauden juhlaa. Ohjelmisto on sen mukaista: Kirk Franklinin Love Theorystä gospelin kivijalaksi kutsuttuun Total Praiseen. Uusinta materiaalia edustaa The Spirituals -kuoron ohjelmisto Wade in the water”, kertoo Gospel Helsingin taiteellinen johtaja Nina Pakkanen.

Konsertin esiintyjäkaarti ei jätä kuulijaa kylmäksi. Vuoden 2019 kirkkomusiikkiryhmänä palkittu Gospel Helsinki on tunnettu mukaansatempaavista ja koskettavista tulkinnoistaan. Gospelharrastuksen kysynnän kasvaessa Gospel Helsingin rinnalle syntyi vuonna 2018 satapäinen Gospelia Kaikille Mass Choir. Kuorojen lisäksi konsertissa esiintyy kansainvälistä mainetta niittänyt gospelmuusikko Gerald T. Smith, ja kaiken kruunaa huippumuusikoista koostuva Gospel Helsinki Band.

“Gerald nostattaa varmasti yleisön ylös penkeistään. Oman mausteensa konserttiin saksofonisoolollaan tuo Yrjö-palkittu Joonatan Rautio”, Pakkanen vinkkaa.

Ilottelun ainekset ovat siis kasassa sekä musiikillisesti että hengellisesti.

“Geraldia lainaten: gospel on elämää, toivoa ja uskoa, joka kantaa silloinkin, kun näyttää, ettei toivoa ole. Gospel uudistaa, parantaa ja tuo lohtua kärsiville”, Pakkanen kiteyttää.

Helatorstaina Kallion kirkossa on mahdollisuus nauttia myös gospelmessusta, jossa musiikista vastaa sama kattaus kuin illan konsertissa. Messu järjestetään kello 12.

Gospelkonsertti Kallion kirkossa 26.5.2022 kello 18:

Gospelia Kaikille Mass Choir

Gospel Helsinki

Gospel Helsinki Band

Feat. Gerald T. Smith

Musiikinjohto Nina Pakkanen ja Gerald T. Smith

Konsertin liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä tai ovelta, jos lippuja riittää.

*‍**
Gospelia Kaikille on seurakunnan vapaaehtoisten, Gospel Helsinki -kuorolaisten ylläpitämää toimintaa, jota tukevat Tuomiorovastikunnan seurakunnat ja Yhteinen seurakuntatyö.

(Kuvat Gospel Helsingin kuvapankista, kuvaaja: Tuomo Björksten)

gerald t smith ja nina pakkanen, kuoro taustalla