15.08. Onneksi olkoon: Marjatta, Marja, Jaana, Marjo, Marita, Marjut, Marianne, Maritta, Marjaana, Marjukka, Marianna, Jatta | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Gospelia kaikille nousi ilmiöksi seurakunnan musiikkitoiminnassa

15.02.2019, 10:08 /  päivitetty 15.02.2019, 11:04
Gospelia kaikille Mass Choir III:n kevään ryhmä täyttyi jo ensimmäisissä harjoituksissa. Syyskaudelle voi ilmoittautua osoitteessa gospeliakaikille@gmail.com
Gospelia kaikille

Gospelia kaikille

Neljän helsinkiläisen seurakunnan (Meilahti, Töölö, Tuomiokirkko ja Lauttasaari) yhteinen hanke Gospelia kaikille aloitettiin Gospel Helsinki -kuoron organisoimana vuoden 2018 alussa. Hanke sisältää Gospelia kaikille Mass Choir -toiminnan sekä Gospelia kaikille Kids -koululaistyöpajat. Gospelia kaikille Mass Choir osoittautui jo alkumetreillä menestykseksi. Tilaresurssien vuoksi laulajien enimmäismääräksi jouduttiin asettamaan 300. Kevään 2019 ryhmä on jo täyttynyt, ja siksi ilmoittautuminen syyskaudelle on aloitettu.

Gospel Helsinki

Gospelia kaikille -hankkeen takana on Gospel Helsinki -kuoro ja sen perustaja ja johtaja Nina Pakkanen. Gospel Helsinki aloitti toimintansa Meilahden seurakunnassa (nykyinen Töölön seurakunta) vuonna 2000 lapsi- ja nuorisokuorona. Vuonna 2012 kuoro rekisteröityi yhdistykseksi ja otti nimekseen Gospel Helsinki. Suomen Kirkkomusiikkiliitto valitsi Gospel Helsingin Vuoden musiikkiryhmäksi 2019. Valintaperusteita oli useita: ryhmä on aktiivinen, innostava ja ennakkoluuloton toimija kirkkomusiikin piirissä sekä tuo esille kirkkomusiikin kulttuurisen sosiaalityön elementtejä.

Gospelia kaikille - Ilmiö seurakunnan musiikkitoiminnassa

Mikä on Gospelia kaikille -hankkeen suosion syy? Osallistujat ovat kiittäneet lämmintä vastaanottoa, hyvin organisoitua toimintaa ja valovoimaista johtajaa. Loistavat ammattilaiset niin bändissä kuin vierailevina ohjaajina ovat myös keränneet kiitosta. Gospelmusiikin helposti omaksuttava sävel ja tarttuva rytmi tekevät osallistumisesta helpon ja madaltavat kynnystä lähteä mukaan. Suuri väkijoukko vahvistaa yhteisöllisyyden tunnetta ja kuoroharjoitukset ovat kuin jääkiekko-ottelusta, jossa kaikki laulavat riemulla täysin palkein.

Gospelia kaikille IV syys 2019 aikataulu (muutokset mahdollisia):

  • su 22.9.2019 kello 15-17 Meilahden kirkko
  • su 27.10. 2019 kello 15-17 Meilahden kirkko
  • su 24.11.2019 kello 15-17 Temppeliaukion kirkko
  • su 15.12.2019 kello 19 The Christmas of Gospel Music, Temppeliaukion kirkko

Ilmoittautuminen osoitteessa gospeliakaikille@gmail.com

Lisäinfo: www.gospelhelsinki.fi/gospeliakaikille/