27.09. Onneksi olkoon: Vesa | Palaute
Lauttasaaren seurakunta

Gospel Helsinki - aikaansa edellä

12.05.2019, 13:13 /  päivitetty 13.05.2019, 19:42
The Spring of Gospel Music Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 19.5.2019 kello 18

Gospel Helsinki valittiin vuoden 2019 musiikkiryhmäksi Suomen Kirkkomusiikkiliiton toimesta. Perusteina olivat toiminnan ennakkoluulottomuus ja innovatiivisuus sekä hyvää tekevä toiminta, jossa Gospel Helsingin Gospelia kaikille –hanke tarjoaa matalan kynnyksen osallistumisen gospelkuoroon kaikille gospelista kiinnostuneille.

Gospelia kaikille Mass Choir keräsi ensimmäisenä kautena lähes 300 laulajaa ja keväällä 2019 ryhmä täyttyi ensimmäisellä kerralla. Sunnuntaina 19.5. Temppeliaukion kuorolavat joutuvat koville, kun lähes 300 laulajaa nousee lauteille kajauttamaan gospelin säveliä ja innostamaan myös yleisöä laulamaan.

Jimmy Mulovhedzi, maailmankuulun Soweto Gospel Choirin entinen johtaja saapuu Euroopan kiertueellaan myös Suomeen vuonna 2017 perustamansa Soweto Choirin laulajien kanssa. Jimmy haluaa jatkaa kuoronjohtajaisänsä jalanjälkiä, edistämällä kansojen välistä ystävyyttä ja viemällä Nelson Mandelan henkistä perintöä kaikkialle maailmaan. Jimmy pitää ennen konserttia työpajoja usealle kuorolle Helsingissä ja konsertissa kuullaan workshopien antia.

Ida Elina on Gospel Helsingin uusi tuttavuus ja yhteistyö on ollut antoisaa. Ida Elinan taidokkuus ja välittömyys on innostanut kuorolaisia lähtemään mukaan uusien laulujensa toteutukseen ennakkoluulottomasti ja rohkeasti, joista ”Saman taivaan alla” kuullaan konsertissa.

Ei ole itsestään selvää, että seurakunnan kuoro pystyy tämänkaltaiseen toimintaan, jota Gospel Helsinki Gospelia kaikille –hankkeellaan ja suurilla konserteillaan edustaa. Tästä kiitos kuuluu Gospel Helsinki –kuorolle, taidokkaalle ja vahvan näyn omaavalle kuoron johtajalle Nina Pakkaselle sekä Töölö-Tuomiokirkko-Lauttasaari seurakunnille, jotka ovat mahdollistaneet ja antaneet tukensa tälle toiminnalle.

Liput tästä linkistä

The Spring of Gospel Music Temppeliaukion kirkossa sunnuntaina 19.5.2019 kello 18

Solistivieraina Ida Elina ja Jimmy Mulovhedzi & Soweto Choir

Gospel Helsinki

Gospelia kaikille Mass Choir

Gospel Helsinki Ensemble

Joonatan Rautio, piano ja saksofoni

Juho Kivivuori, basso

Sami Koskela, lyömäsoittimet

Saku Mattila, kitara

Mikko Pettinen, trumpetti

Musiikinjohto, Nina Pakkanen