24.09. Onneksi olkoon: Alvar, Auno | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Konserttitarjonnassa juhlakonsertteja ja laulumusiikkia

17.09.2019, 10:43 /  päivitetty 25.09.2019, 10:08
Syyskuun puoliväilssä vietämme Kirkkomusiikin päivää 19.9. ja Temppeliaukion kirkon 50-vuotisjuhlat alkavat.

Draamallinen konsertti Ystävyydellä

ke 18.9. Roihuvuoren kirkolla

Roihuvuoren kirkon seurakuntasalissa kuullaan keskiviikkona 18.9. kello 19 draamallinen Ystävyydellä-konsertti, joka pohjautuu kirjailija Anna-Mari Kaskisen runokokoelmaan Ystävyydellä sinulle. Runot on säveltänyt muusikko Petri Tiainen, ja ne tulkitsee laulaen ja lausuen näyttelijä Mirva Kuivalainen. Lisäksi konsertissa kuullaan myös muita Tiaisen säveltämiä lauluja eri runoilijoiden teksteihin. Konserttiin on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10/5 €.

Koko perheen konsertti Urkuseikkailu! Ääniä taikalaatikosta

to 19.9. klo 9.30 ja 10.15 Maunulan kirkolla

Tervetuloa kahteen koko perheelle sopivaan konserttiin valtakunnallisena Kirkkomusiikin päivänä torstaina 19.9. kello 9.30 ja 10.15 Maunulan kirkolla. Ohjelmassa on elämyksellinen ja vuorovaikutteinen kokonaisuus, jossa saa kurkistaa urkujen uumeniin, laulaa, leikkiä ja tanssia sekä tavata myös barokin ajan soittajia aikakauden puvuissa. Mukana ovat kanttorit Maija Pesonen-Kareinen ja Mikko Helenius, tanssinohjaaja Mirva Keski-Vähälä, barokkiviulisti Anna-Mari Ablouh, pastori Kukka Handolin ja lastenohjaajia. Vapaa pääsy. Kummankin konsertin jälkeen on tarjolla juhlakahvit.

Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoron jäähyväiskonsertti

to 19.9. Lauttasaaren kirkossa

Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro on toiminut kanttori Marjukka Anderssonin johdolla 22 vuotta. Anderssonin jäädessä eläkkeelle nyt syksyllä kamarikuoro lopettaa toimintansa tässä muodossaan ja pitää jäähyväiskonserttinsa valtakunnallisena Kirkkomusiikin päivänä torstaina 19.9. kello 19 Lauttasaaren kirkossa. Musiikki koostuu Dietrich Buxtehuden kuorokantaateista, triosonaateista ja urkumusiikista. Kuoron lisäksi mukana on myös solisteja ja soitinyhtye. Urkurina ja kuoronjohtajana toimii Marjukka Andersson. Vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10/5 €.

Katso uutinen kaikista Kirkkomusiikin päivän tapahtumista täältä.

Vokaaliyhtye Incanton juhlakonsertti Sydämen pohjasta

la 21.9. Kallion kirkossa

Jo teini-iän saavuttanut Vokaaliyhtye Incanto juhlii merkkipäiviään 15-vuotisjuhlakonsertissa lauantaina 21.9. kello 18 Kallion kirkossa, Itäinen papinkatu 2, 00530 Helsinki. Kuoron ohjelmistoon on tuona 15 vuotena kuulunut teoksia länsimaisen kuororepertuaarin lähes tuhatvuotisesta historiasta, josta Sydämen pohjasta -konserttiin on valittu parhaita paloja. Ohjelmassa kuullaan helmiä Henry Purcellilta, Leevi Madetojalta, Nils-Eric Fougstedtilta ja Armas Järnefeltiltä, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi kymmenkertaisesti Incanton ikä eli 150 vuotta.

Mukana konsertissa on myös Incanton sisaryhtye kamariorkesteri Refugium musicum, jonka kanssa yhteistyötä on tehty jo lähes kuoron perustamisesta asti. Konsertin johtaa Jukka Jokitalo. Liput 20/10 euroa Ticketmasterista ja tuntia ennen ovelta.

Kanttori Marjukka Anderssonin läksiäismessu ja minimaratonkonsertti

su 22.9. Lauttasaaren kirkossa

Lauttasaaren seurakunnan kanttori Marjukka Andersson jää eläkkeelle nyt syksyllä. Hänen läksiäismessuaan vietetään sunnuntaina 22.9. kello 11 Lauttasaaren kirkossa. Messussa esiintyvät Lauttasaaren Kirkon Kamarikuoro sekä kanttorina ja urkurina Marjukka Andersson. Messun jälkeen kaikki ovat tervetulleita juhlakahveille sekä kuuntelemaan minimaratonkonserttia kello 13–15.

Konsertti alkaa Anderssonin urkukonsertilla ja jatkuu hänen muusikkoystäviensä astuessa kehiin. Konserttia voi kuunnella kirkossa istuen tai seurakuntasalissa kahvitellen. Kahviemäntänä toimii Kaarina Autio. Vapaa pääsy.

Temppeliaukion kirkko 50 vuotta -juhlaviikot

Temppeliaukion kirkko juhlii 50-vuotista taivaltaan monipuolisella ohjelmalla jaksolla 24.9.–4.10.2019.

Temppeliaukion kirkko 50 vuotta -juhlaviikkojen ohjelma:

Tiistaina 24.9.

• klo 18 Temppeliaukio 50 vuotta -juhlakirjan julkistamistilaisuus. Utu Förbom esittelee kirjaansa. Vapaa pääsy.

Keskiviikkona 25.9.

• klo 18 Gospel Gentlemen -konsertti. Jaakko Löytty, Pekka Simojoki ja Petri Laaksonen. Vapaa pääsy.

Perjantaina 27.9.

• klo 9 ja 10.15 Eläinten urkukarnevaali lapsille ja lapsenmielisille -konsertti 1.–4.-luokkalaisille (HUOM: nämä ovat tilauskonsertit seurakunnan alueen kouluille). Mukana Anu Amppari, Mari Pingviini ja Kallaveden seurakunnan lapsikuoro.

• klo 18 Kuopijon hilipakkaat iänjkerrat -konsertti. Kallaveden seurakunnan lapsikuoro ja nuorten lauluryhmä, johtaa Mari Vuola-Tanila, Ella Pohjolainen, laulu, Anu Pulkkinen, urut, Joona Kujanpää, rumpu, Heikki Tanila, juonto. Vapaa pääsy.

Sunnuntaina 29.9.

• klo 10 Temppeliaukion kirkon 50-vuotisjuhlan messu. Saarna Hannu Ronimus, liturgia Otto Alanen. Messussa esiintyvät Lapland String Quartet: Linda Suolahti ja Emma Mali, viulu, Riina Piirilä, alttoviulu, ja Lukas Stasevskij, sello, sekä Juhlakuoro, pianisti Petri Kangas ja urkuri Henri Hersta. Musiikin johtaa Leena Tiitu. Vapaa pääsy. Messu televisioidaan.

• klo 18 Gaalakonsertti. Lapland String Quartet: Linda Suolahti ja Emma Mali, viulu, Riina Piirilä, alttoviulu, Lukas Stasevskij, sello. Lumikki Heikkilä, viulu, ja Jussi-Pekka Heikkilä, piano. Jason Hu, piano. Lukas Stasevskij, sello. Johanna Tuomi, sopraano, Jorma Hynninen, baritoni, Tapio Tiitu, urut. Illan juontaa Leena Tiitu. Vapaa pääsy.

Maanantaina 30.9.

• klo 18 Hengellisiä lauluja ja virsiä -yhteislaulutilaisuus. Juontajana Reijo Pajamo, esilaulajina ja urkureina seurakunnan muusikot. Vapaa pääsy.

Tiistaina 1.10.

• Tuuliin tähystäjä, Nukketeatteri Ofelian esityksiä (HUOM: nämä ovat tilausnäytökset seurakunnan alueen päiväkodeille)

• klo 18 Kysymyksiä ja keskustelua uskosta ja elämästä – seurakunnan toiminnasta ja kirkon asemasta. Keskustelijoina piispa Teemu Laajasalo ja kirkkoherra Hannu Ronimus, juontaa toimittaja Olli Seppälä. Vapaa pääsy

Keskiviikkona 2.10.

• klo 11 Tuuliin tähystäjä. Nukketeatteri Ofelian esitys perheille. Vapaa pääsy.

• klo 18 Konsertti O VOS OMNES. Laulu-Miehet, johtaa Matti Hyökki, Tapio Tiitu, urut. Vapaa pääsy.

Torstaina 3.10.

• klo 18 Säveltäjien sfääreissä – näkökulmia säveltäjien elämästä. Leif Segerstam, Olli Kortekangas, Kari Tikka. Juontaa Leena Tiitu.

Vapaa pääsy.

Perjantaina 4.10.

• klo 18 Tälle kalliolle… – säveliä Temppeliaukiolta. Esa Ruuttunen, baritoni, Tapio Tiitu, urut. Vapaa pääsy.