19.11. Onneksi olkoon: Liisa, Elisa, Eliisa, Liisi, Elisabet, Elise | Palaute | På svenska | In English

Lauttasaaren kirkko

Kesätöissä Lauttasaaren Kirkonmäellä

Seurakunnat

07.06.2019, 15:35 /  päivitetty 10.06.2019, 12:16
Lauttasaaren seurakuntaan palkattiin 16 nuorta kesätyöntekijää. Kirjoittanut: Helmi Kärki, viestinnän kesätyöntekijä ja somevastaava kesällä 2019

Lauttasaaren seurakunta on palkannut 16 nuorta kesätöihin kesäksi 2019. Ensimmäisten kesätyöpaikkojen hankkiminen voi olla hankalaa ilman aikaisempaa työkokemusta, joten seurakunta haluaa auttaa ja tukea nuoria tarjoamalla kesäksi töitä. Nuorten palkkaamiselle on olemassa myös todellinen tarve, sillä lisäapua tarvitaan kovasti esimerkiksi kesäkerhon pyörittämisessä. Osalla kesätyöntekijöistä on käytettävissään kesäseteli. Helsingin kaupunki innostaa työnantajia palkkaamaan nuoria maksamalla tämän palkasta 300€. Kesäseteli myönnetään joka kevät jokaiselle peruskoulun päättävälle.

Kesätyöntekijöiden työjakso on pituudeltaan kaksi viikkoa. Tämä sovittiin ajan pituudeksi, jotta aikaa riittäisi mahdollisimman monen nuoren palkkaamiseen. Jakso on nuoren omista toiveista riippuen joko kesäkuun alussa tai heinä- ja elokuun vaihteessa.

Suurin osa kirkon nuorista kesätyöntekijöistä työskentelee apuohjaajana ala-aste ikäisille lapsille suunnatussa kesäkerhossa. Kesäkerhon apuohjaajan tehtäviin kuuluu muun muassa lasten valvominen ja ohjaaminen sekä heidän kanssaan leikkiminen. Itsekin sain viettää yhden vauhdikkaan päivän kesäkerhon apuohjaajana, vaikka pääsääntöisesti työskentelen täällä viestinnän apuna. Tuona päivänä ohjelmaani kuului mölkyn pelaaminen ja keppihevosten askartelu.

Kesätyöntekijät kiertävät saarta kahvikärryjen kanssa kesäkuun alussa sekä heinä- ja elokuun vaihteessa.
Kesätyöntekijä valmistamassa välipalaa kesäkerholaisille.
Kesäkerhon apuohjaajat leikkimässä lasten kanssa kirkon takapihalla.

Nuoret, jotka eivät toimi kesäkerhon apuohjaajina auttavat joko keittiössä, viestinnässä tai diakoniatyössä. Emännän apuna keittiössä toimivien kesätyöntekijöiden tehtävä on valmistaa lounas ja välipala kesäkerholaisille ja muille kesätyöntekijöille. Diakonian kesätyöntekijät vierailevat vanhusten luona auttaen muun muassa kaupassa käynnissä, siivoamisessa ja ulkoilussa. He myös ilahduttavat saarelaisia tarjoamalla ilmaista kahvia ja kiertäen Lauttasaarta kahvikärryillään.

Viestinnän kesätyöntekijänä ja somevastaavana työtehtäviini kuuluu kuvien julkaiseminen Lauttasaaren seurakunnan Instagram-tilillä sekä erilaisten mainosten ja uutisten kirjoittaminen seurakunnan sivuille. Uutisten ja mainostekstien kirjoittaminen on ollut sopivan haastavaa mutta samalla kivaa. On ollut myös mukavaa nähdä, miten erilaiset julkaisuni on otettu vastaan.

Kesätyö seurakunnalla tutustuttaa hyvin seurakuntatyöhön ja seurakunnan toimintaan. Sen aikana voi nähdä seurakunnan toiminnassa uusia asioita ja uudenlaisia puolia, joista ei tiennyt aikaisemmin mitään. On hyvin erilaista nähdä kirkko ja sen toiminta työntekijänä kuin seurakuntalaisena. Kesätyöstä saa tietenkin myös hyvää ja monipuolista työkokemusta. Kesätyöni Lauttasaaren seurakunnalla on mielestäni ollut mielenkiintoinen ja antoisa kokemus.