03.02. Onneksi olkoon: Hugo, Valo | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Lauttasaaren kirkon kirkkosali

11.05.2022, 10:52
Lauttasaaren kirkossa on valoisa 700 paikkainen kirkkosali, joka soveltuu kastetilaisuuksiin, vihkimisiin sekä hautajaisiin.
Kirkkosali

Lauttasaaren kirkossa on valoisa 700 paikkainen kirkkosali, joka soveltuu kastetilaisuuksiin, vihkimisiin sekä hautajaisiin. Käytettävissä puheäänentoisto.

Evankelisluterilaisen kirkon jäsenet voivat käyttää kirkon tiloja korvauksetta kirkollisissa toimituksissa (kaste, vihkiminen ja hautaan siunaaminen) neljä tuntia, ylittäviltä tunneilta veloitetaan 40€/h.

Muista tilaisuuksista ja muiden kristillisten yhteisöjen jäseniltä seurakunta veloittaa tilavuokran tilakohtaisen määrittelyn mukaisesti: 330€ per toimitus ja viikonloppuisin 520€. Hautaan siunaamisissa hinta määräytyy vainajan kirkkoon kuulumisen perusteella. Muistotilaisuus 40€/h.

Kuoriin vievä käytävä on päällystetty kirjavalla Lapin marmorilla. Kirkon sisustuksen, valaisimet ja ehtoolliskaluston on suunnitellut sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaara. Konstruktivistista, omaperäistä muotoilua edustavissa kalkissa ja viinikannun kahvassa on koristeena jalokiviä. Alttaritaulun tilalla on arkkitehti Petäjän puuristi. Kirkkotekstiilit ovat Annikki ja Ilmari Tapiovaaran sekä taiteilija Hilkka Vuorisen.

Urut ovat Kangasalan urkutehtaan rakentamat. Niissä on 39 äänikertaa. Kuoriurut ovat urkurakentamo Veikko Virtasen tuotantoa vuodelta 2000. Kolme pronssikelloa on valanut Veljekset Friis Oy.