12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Lauttasaaren kirkko

Lauttasaaren kirkko

Lauttasaaren seurakunta

31.01.2019, 10:47
Hiekkapuhalletusta valkobetonista rakennettu Lauttasaaren kirkko valmistui vuonna 1958. Luonto on Lauttasaaren maamerkkinä toimivaa kirkkoa lähellä, ja päivänvalo tulvii kirkkosalin suurista ikkunoista.

Lauttasaaren vuonna 1958 valmistuneen kirkkorakennuksen ovat suunnitelleet arkkitehdit Keijo ja Marja Petäjä. Kirkko edustaa aikansa niukkailmeistä mutta helposti lähestyttävää arkkitehtuuria.

Kirkkoon johtavat monumentaaliset, lohkaremuurein reunustetut portaat. Sisäpihan koristeena on kivetyssä vesialtaassa seisova siirtolohkare. Lähes 61 metriä korkea kellotapuli hallitsee Lauttasaaren kaupunkikuvaa.

Lauttasaaren kirkossa on valoisa 700 paikkainen kirkkosali, joka soveltuu kastetilaisuuksiin, vihkimisiin sekä hautajaisiin. Käytettävissä puheäänentoisto.

Kuoriin vievä käytävä on päällystetty kirjavalla Lapin marmorilla. Kirkon sisustuksen, valaisimet ja ehtoolliskaluston on suunnitellut sisustusarkkitehti Ilmari Tapiovaara. Konstruktivistista, omaperäistä muotoilua edustavissa kalkissa ja viinikannun kahvassa on koristeena jalokiviä. Alttaritaulun tilalla on arkkitehti Petäjän puuristi. Kirkkotekstiilit ovat Annikki ja Ilmari Tapiovaaran sekä taiteilija Hilkka Vuorisen.

Urut ovat Kangasalan urkutehtaan rakentamat. Niissä on 39 äänikertaa. Kuoriurut ovat urkurakentamo Veikko Virtasen tuotantoa vuodelta 2000. Kolme pronssikelloa on valanut Veljekset Friis Oy.

Lauttasaaren kirkko on Lauttasaaren seurakunnan käytössä. Samassa rakennuksessa sijaitsee myös ruotsinkielisen Johannes församlingenin S:t Jacobs kyrka.