27.01. Onneksi olkoon: Viljo | Palaute
Kulosaaren hautausmaa

Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä rakkaita

25.10.2022, 14:22
Pyhäinpäivänä muistellaan edesmenneitä ja omaiset vievät edesmenneiden läheistensä haudoille kynttilöitä, seppeleitä ja kukkia. Pyhäinpäivänä vietetään jumalanpalveluksia ja hartauksia, joissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakuntalaisia ja monissa seurakunnissa luetaan nimensä ja heidän muistokseen sytytetään kynttilöitä. Katso listaus päivän hartauksista alhaalta.
Kynttilämeri pimeässä, keskellä valaistu risti. Teksti Pyhäinpäivän tilaisuudet. Kuva Samuli Perkiö

Helsingin seurakuntien hautausmailla Hietaniemessä, Malmilla, Honkanummella, Leposaaressa, Östersundomissa sekä Maunulan uurnalehdossa portit ovat auki pyhäinpäivän viikonloppuna 3.–7.11. ympäri vuorokauden alkaen torstaista kello 10 ja päättyen maanantaina kello 22. Hautausmaalla voi vierailla silloin kuin se itselle sopii. Kaikilla hautausmailla on myös yhteinen muistelupaikka muualle haudattujen läheisten muistamiseen.

Hartaudet hautausmailla

• Hietaniemen uudessa kappelissa klo 14

• Malmin isossa kappelissa klo 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18

• Honkanummen isossa kappelissa klo 12

• Maunulan uurnalehdossa klo 15

• Kulosaaren Leposaaressa klo 15

• Ruotsinkielinen hartaus Hietaniemen uudessa kappelissa klo 16

Pyhäinpäivä Malmin hautausmaalla

Pohjoismaiden suurimmalla hautausmaalla Malmilla pyhäinpäivän tapahtumassa lauantaina 5.11. klo 11–19 muistellaan poismenneitä läheisiä valoisassa hengessä vuoden pimeimpään aikaan. Päivä alkaa hautausmaan Kappelilta, josta löytyy kahvia ja keskusteluseuraa klo 11–19. Lue lisää tästä.

Lasten pyhäinpäivä Hietaniemessä

Hietaniemen hautausmaalla järjestetään toista kertaa lapsiperheiden pyhäinpäivätapahtuma 5.11. klo 16–18.30. Perheet ympäri Helsinkiä ja pääkaupunkiseutua ovat tervetulleita ihmettelemään, kyselemään ja muistelemaan yhdessä. Lasten pyhäinpäivässä perheet pääsevät kiertämään rastirataa tunnelmallisen kynttilämeren keskellä. Lue lisää tästä.

Haudan sijainti löytyy hautahausta

Hautahaku.fi auttaa vainajien hautapaikkojen löytämistä Hietaniemen, Malmin, Honkanummen, Kulosaaren ja Östersundomin hautausmailta, Maunulan uurnalehdosta tai Kallion uurnaholvista. Hautahaku-palvelusta hautapaikkaa etsitään vainajan sukunimellä.