12.08. Onneksi olkoon: Klaara | Palaute
Katukappeli

Suurella sydämellä - tule vapaaehtoiseksi Vuosaareen

Vuosaaren seurakunta

28.08.2019, 19:51 /  päivitetty 30.08.2019, 20:58
Onko sinulla suuri sydän, vähän aikaa jota voit lahjoittaa toisille ja pienet tai suuret arkienkelin siivet selässä? Tule vapaaehtoiseksi, tarjolla on monta merkityksellistä tehtävää joissa voit ilahduttaa muita ja saada iloa itsekin.

Onko sinulla suuri sydän, aikaa jota voit lahjoittaa toisille ja pienet tai suuret arkienkelin siivet selässä? Tule vapaaehtoiseksi, tarjolla on monta merkityksellistä tehtävää joissa voit ilahduttaa muita ja saada iloa itsekin.

Nikkaristit

Pysyykö sinulla vasara kädessä, osaatko vaihtaa lampun tai voitko auttaa huonekalujen siirrossa? Joskus apua tarvitaan pienissäkin asioissa. Kokoamme nikkaristi-ryhmää, jonka kanssa mietitään toiminnan pelisäännöt ennen kuin toimintaa tarjotaan vuosaarelaisille. Lisätiedot: heidi.rajamaki@evl.fi, 09 2340 6541.

Avuksi torstain lounaalle

Torstaisin kirkolla syödään yhdessä lounasta. Ruokailun järjestää vapaaehtoisesti toimiva Kriisiryhmä. Haluaisitko tulla mukaan valmistamaan lounasta? Ota yhteyttä: heidi.rajamaki@evl.fi, 09 2340 6541.

Avuksi Valon aamuun

Maanantait alkavat leppoisasti Valon aamussa yhteisen aamiaisen parissa. Tule mukaan keskustelemaan, kohtaamaan ja valmistamaan aamiaista. Erityisesti kaipaamme mukaan heitä jotka kohtaavat ja keskustelevat. Lisätiedot: heidi.rajamaki@evl.fi, 09 2340 6541.

Ystäväksi ikäihmiselle

Seurakuntamme alueella on ikäihmisiä, jotka kaipaavat vapaaehtoista ystävää juttu- ja ulkoiluseuraksi. Elämänpiiri on kaventunut kotiin; läheisiä on vähän ja yksin ulos lähteminen voi tuntua vaikealta. Moni kokee yksinäisyyttä, ja kaipaa kipeästi toisen ihmisen läsnäoloa ja seuraa. Voisitko sinä toimia ystävänä ikäihmiselle? Tapaamiset voidaan järjestää elämäntilanteeseesi sopivalla tiheydellä, tavallisimmin joka toinen viikko. Tehtävään saa perehdytyksen ja tukea. Lisätiedot: heidi.rajamaki@evl.fi, 09 2340 6541.

Tapahtumantoteuttajaksi

Tule toteuttamaan Mitä köyhyys on Vuosaaressa -tapahtumaa Mosaiikkitorille 17.10. Tule jakamaan kahvia ja soppaa, kohtaamaan ihmisiä, valokuvaamaan, sekä rakentamaan ja purkamaan tapahtumaa. Osallistumalla autat tuomaan esiin heikossa asemassa elävien arkea. Arvostamme apuasi!

Mukaan messuryhmään

Tule mukaan jumalanpalvelusryhmään! Ryhmät ovat vuorollaan toteuttamassa sunnuntain messuja. Voit olla toivottamassa tervetulleeksi, jakaa virsikirjoja, lukea tekstejä tai esirukousta, keittää kirkkokahveja, kerätä kolehtia tai valmistella kirkkosalia. Mukaan mahtuvat jo aktiivisesti monessa mukana olevat, sekä he jotka vasta tutustuvat siihen mitä seurakunta voi olla. Lisätiedot: marketta.antola@evl.fi, 09 2340 6519.

Päivystäjäksi Katukappeliin

Katukappeli sijaitsee Columbuksen kauppakeskuksessa keskeisellä paikalla ja sitä pidetään auki vapaaehtoisvoimin. Kuka tahansa on tervetullut hiljentymään rauhalliseen kappeliin ostosten lomassa. Haluaisitko sinä tulla päivystäjäksi Katukappeliin? Päivystäjällä on kahden tunnit vuoro sovitusti kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa. Lisätiedot: marketta.antola@evl.fi, 09 2340 6519.

Tueksi vakavasti sairaalle

Tarjolla on merkityksellinen vapaaehtoistehtävä kuolevan ja vakavasti sairastavan, sekä hänen läheistensä tukena. Vapaaehtoiset kuuntelevat ja keskustelevat, lukevat ääneen, auttavat ulkoilussa tai vain istuvat potilaan luona tämän tilanteen ja toiveiden mukaan. Tehtävään saa koulutuksen. Koulutus 16.10. – 11.12. Yhteistyössä Helsingin kaupungin kotisairaalan ja kotihoidon kanssa. Ilm. ja lisätiedot: kristiina.hannula@evl.fi, 050 402 2723.

Lue lisää vakavasti sairaan tukihenkilönä toimimisesta täältä.