26.05. Onneksi olkoon: Minna, Vilma, Vilhelmiina, Miina, Mimmi | Palaute

Katukappeli

Kansainvälinen ja missionaarinen toiminta

Vuosaaren seurakunta

05.02.2019, 23:00 /  päivitetty 05.02.2019, 23:07
Lähetys ja kansaivälinen toiminta tekee hyvää lähellä ja kaukana oleville ihmisille. Tule ja tutustu toimintaan.

Kristuksen kirkko on yksi ja yhteinen sekä maailmaan lähetetty eli missionaarinen.

Missionaarinen kirkko palvelee, keskustelee ja verkostoituu yli kansallisten, kulttuuristen ja uskonnollisten rajojen.

Ekumenia

Ekumenia on kristittyjen yhteenkuuluvuutta ja kirkkojen yhteistyötä yli tunnustuskuntarajojen. Lisää ekumeniasta voit lukea täältä.

Vuosaaren seurakunnassa huomioidaan vuosittain Ekumeeninen rukousviikko 18.–25.1.2019 (Antola) ja Ekumeeninen lähetyspyhä lokakuun toisena sunnuntaina (Ahonen). Lue lisää Suomen ekumenisen neuvoston sivuilta.

Seurakunnassa harjoitettu hiljaisuuden viljely on luonteeltaan ekumeenista. Hiljainen tila –ryhmässä (Vuosaaren kirkon kirkkosalissa torstaisin klo 18) mietiskellään Raamattua rukoushiljaisuudessa (Ahonen). Hiljaisuutta viljellään myös rukous-vaelluksilla ja pyhän tanssin tilaisuuksissa (Ahonen) sekä retriiteissä (Ahonen, Antola).

Kuninkaan illat ovat yhteiskristillisiä (Pesonen ja Virtanen).

Vuosaaressa sijaitsee myös ortodoksinen kulttuurikeskus Sofia, osoitteessa Kallvikinniementie 35. Lue lisää tai soita, p. 010 277 900.

Maahanmuuttajat

Vuosaaren seurakunta on jokaista vuosaarelaista varten. Eri kulttuuritaustoista tulevat ihmiset ovat seurakuntaan yhtä tervetulleita.

Vuosaaressa kokoontuvia maahanmuuttajaryhmiä ovat

  • lähinnä inkerinsuomalaisia ja vanhempaa väkeä kokoava mutta myös muille avoin Iltarusko-raamattupiiri Merirasti-kappelissa maanantaisin klo 13. Ohjaajana Jouko Niemi, p. 0500 213 039.
  • suomen- ja venäjänkielinen opinto- ja keskustelupiiri ”Askeleita Suomeen” Merirasti-kappelissa tiistaisin klo 14. Ohjaajana Galina Tumakova, p. 041 502 8655.
  • venäjänkielinen raamattupiiri Katukappelissa keskiviikkoisin klo 10. Ohjajaana Olga Russkih, p. 050 556 2367.

Aikuisrippikoulun voi käydä Vuosaaren seurakunnassa joko suomeksi tai englanniksi. Lisätiedot: päivystävä pappi, p. 09 2340 6502.

Seurakunnan tiloissa kokoontuvat myös koreankielinen seurakunta Church of Nazarene sekä lingalan-, ranskan- ja portugalinkielinen Sion-seurakunta (Antola). Nämä jumalanpalvelukset ovat avoimia myös muille.

Lue lisää pääkaupunkiseudun seurakuntaelämästä muilla kielillä (arabia, englanti, kiina, venäjä, viro), tai soita, p. 09 2340 2531 / Tarja Korpaeus-Hellsten.

Missionaarisuus

Lähetystyössä kutsutaan lähimmäisiä seurakuntayhteyteen ja uuden elämän osallisuuteen ja lähetetään seurakunta messusta maailmaan, siunauksia jakamaan.

Kirkon elämä on lähetettynä olemista eli missionaarista, ja maailmaan lähetetty kirkko toimii toivossa, osoittaa rakkautta, puolustaa oikeutta ja rakentaa rauhaa.

Lähetystyö on sekä hengellistä että aineellista. Se on julistusta ja jumalanpalvelusta, se on palvelua ja kumppanuutta, se on kasvatusta ja vaikuttamistoimintaa. Lähetystyössä kohennetaan elinoloja lähellä ja kaukana ja palvellaan koko luomakuntaa.

Vuosaaren seurakunta tekee ja tukee lähetystyötä kotikulmien lisäksi mm. Namibiassa (raamatunkäännöstyö) ja Mekong-alueella (kielityö) sekä median välityksellä.

Varoja ulkomaantyöhön kartutetaan kolehdein (messut ja Kauneimmat Joululaulut) ja lipaskeräyksin (kirkkokahvit) sekä kynttelikkö- ja myyjäistuotoin, ja niitä kanavoidaan lähetysjärjestöjen kautta (Ahonen).

Medialähetyspiiri Näppärät kokoontuu Myrskylinnun kerhotilassa kerran kuussa keskiviikkoisin klo 18. Ohjaajana Sirkka Mäki-Nisula, p. 050 329 8935.

Lue lisää lähetystyöstä ja kansainvälisestä avustamisesta evl.fi sivustolta.

Kansainvälinen avustaminen

Kansainvälistä kristillistä avustustoimintaa harjoittavat sekä kirkot että kristilliset järjestöt. Avustaminen ilmenee mm. taloudellisena tukena ja vaikuttamistoimintana, kehitysyhteistyönä ja katastrofiapuna sekä ihmisoikeus- ja rauhantyönä kaikkein köyhimpien parissa ja hyväksi.

Vuosaaren seurakunta tukee kansainvälistä avustustoimintaa lähinnä kolehdein, lipaskeräyksin ja myyjäistuotoin. Varoja kanavoidaan mm. seuraavien toimijoiden ja kampanjoiden välityksellä:

Kirkon ulkomaanapu

Suomen Lähetysseura

Toisenlainen lahja

Onnenlahjat

Yhteisvastuu

Tasaus

Lue lisää lähetystyöstä ja kansainvälisestä avustamisesta evl.fi sivustolta.

Merimieskirkko

Vuosaaren seurakunnassa kokoontuu Merimieskirkkopiiri, joka valmistaa myyjäistuotteita Vuosaaren kirkolla ja Vuosaaren merimieskirkolla (Provianttikatu 4) myytäviksi. Seurakunta tekee myös muuta yhteistyötä Vuosaaren merimieskirkon kanssa (Antola).

Lue lisää merimieskirkon sivulta tai soita p. 040 547 6936.

Yhteystietoja

Toimitiloja