04.08. Onneksi olkoon: Veera | Palaute
Katukappeli

Konsertti: hääperinteitä meillä ja muualla, Helsinki Kletzmer Kapelye, Inehmo, Sakarat Laulupelimannit, Tanhu-Visa

Vuosaaren seurakunta

01.03.2020 klo 17:00 - 18:00 Vuosaaren kirkko, Satamasaarentie 7, 00980 Helsinki

Hääperinteitä meillä ja muualla -konsertti Vuosaaren kirkossa su 1.3. klo 17. Vapaa pääsy, ohjelma 5 € ovella, tuotto Yhteisvastuukeräykselle. Tule mukaan ja osallistu yhteislauluun, halutessasi voit pukeutua perinneasuun.

Miten ennen vanhaan itäsuomalaiset sukuhäät erosivat lännen kyläyhteisön hääperinteistä? Millaisessa roolissa juutalaisessa kulttuurissa soi musiikki?

Näytelmällisessä konsertissa esiintyvät Tanhu-Visa, johtajana Jyrki Kokko, Suomalaisen Kansantanssin ystävät ry. Inehmo, vanhan suomalaisen runoperinteen taitajat. Sakarat Laulupelimannit, johtajana Anja Hinkkanen, Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistys ry. Helsinki Klezmer Kapelye, johtajana Eva Jakob, Suomen Kletzmer-yhdistys ry.

Tanhu-Visa on Helsingissä toimiva tanhuseura, joka on perustettu vuonna 1934.

Helsinki Klezmer Kapelye on perustettu vuonna 2003. Yhtye esittää klezmeriä, Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, jonka juuret juontuvat keskiajalta asti. Kiertelevien klezmer-soittajien musiikista tuli 1800-luvulla pitkälle kehittynyt tyyli, joka sai vaikutteita sekä rikkaasta ja elinvoimaisesta juutalaisesta kulttuurista, että sen ulkopuolelta.

Sakarat Laulupelimannit on toiminut 25 vuotta. Ryhmä on Uudenmaan Kansanmusiikkiyhdistyksen suurin esiintyvä ryhmä. Sakaroissa orkesterin kokoonpano vaihtelee 3-6 henkeä ja laulajia on 15-25 henkeä esitystilanteessa riippuen. Sakarat on tunnettu iloisesta ja reippaasta esiintymisestä, sekä hienoista esiintymisasuista.

Inehmo on neljän naisen muodostama kansanlauluyhtye, joka laulaa kalevalamittaisia runoja suomalais-ugrilaisten kansojen perinteisillä sävelillä. Runot ovat peräisin Suomen Kansan Vanhojen Runojen aarteistosta. Inehmon moniääninen laulanta sulattaa yhteen neljä erilaista ääntä ja kokemustaustaa.