29.09. Onneksi olkoon: Mikko, Mika, Mikael, Miika, Miikka, Miska, Miko, Mikaela | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Risto-Matti Marin ja Bach, Sirkku Rintamäki ja Villivirret – Kirkkomusiikin päivän konsertit

Kannelmäen seurakunta

11.09.2023, 12:25 /  päivitetty 15.09.2023, 14:07
Valtakunnallista Kirkkomusiikin päivää vietetään sunnuntaina 17.9. Kannelmäessä päivää juhlistetaan konserteilla sekä lauantaina 16.9. ja sunnuntaina 17.9.
Musta flyygeli kansi avattuna Kannelmäen kirkossa alttarin edessä. Valo siivilöityy ikkunoiden läpi lattiaan.

Kirkkomusiikin päivän konsertit Kannelmäen kirkossa

Risto-Matti Marin – Bach Suomessa la 16.9. klo 16

Pianotaiteilija Risto-Matti Marinin konsertissa soivat Johann Sebastian Bachin upeimpiin kuuluvat urkuteokset huippuharvinaisina suomalaisina konserttisovituksina. Jylhissä ja komeasti soivissa sovituksissa kuuluu suomalaisen pianonsoiton historia. Vapaa pääsy, ohjelma 10 €.

Villivirsiä su 17.9. klo 15

Sirkku Rintamäki, laulu, piano, konsertin suunnittelu ja johto
Elsa Sihvola, sello, Susanna Kivistö, viulu, Kari Härkönen, piano
Johanna Halén, tanssi
Kamarikuoro Vox Canora, Nuorisokuoro Kannelkellot

Valtakunnallisen Kirkkomusiikin päivän Villivirsiä-konsertissa soivat uudet virret, jotka lähestyvät kysymystä ”Mikä on virsi?” tuoreella ja innovatiivisella tavalla. Villivirsi tunnistaa juurensa, kuten esimerkiksi kansanveisuun perinteen, mutta se versoo omalla tavallaan, aitona, syntyen sellaiseksi kuin on kyseisistä tekijöistä syntyäkseen. Toteutamme konsertin virsiä rikkaasti ja luovasti musisoiden. Tervetuloa laulamaan mukana ja kokemaan, millainen virsitila syntyy Kannelmäen kauniiseen kirkkoon yhdessä musisoiden!

Vapaa pääsy, ohjelma 10 € Kannelkellot-nuorisokuoron toiminnan tukemiseksi.

Messussa soi päivän teemavirsi Suojelusenkeli

Tämän vuoden Kirkkomusiikin päivän teemavirsi on 971 Maan korvessa kulkevi lapsosen tie. Sitä pääsee laulamaan Jumalan huolenpidon sunnuntain messussa 17.9. klo 10 Kannelmäen kirkossa. Messussa palvelevat papit Lotta Petäjäniemi (saarna ja liturgia) ja Nina Rajamäki (avustaa) ja kirkkomuusikko Kari Härkönen. Kolehti kerätään kirkolliseen työhön suomalaisten parissa ulkomailla ja kansainväliseen diakoniaan Suomen satamissa Suomen Merimieskirkon kautta.