01.12. Onneksi olkoon: Oskari, Oskar | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Kokeneiden viisaudet kuuluviin - Stella Polariksen Kultaiset kirjeet -työpaja eläkeläisten päivähetkessä

16.11.2022, 16:19
Improvisaatioteatteri Stella Polaris järjesti eläkeläisten päivähetkeen 16.11.2022 osallistuneille Kultaiset kirjeet -työpajan, jossa ammennettiin elämänkokemuksesta ja jaettiin viisautta.
Improvisaatioteatteri Stella Polariksen näyttelijät Niina Sillanpää ja Sari Havas esittämässä innokkaasti hetkessä syntynyttä laulua.

Kultaiset kirjeet on Stella Polariksen ikäihmisten kanssa toteutettava kulttuurihanke, joka toimii tällä hetkellä Kannelmäen alueella. Työpajoja järjestetään useissa paikoissa. Hanketta rahoittaa Helsingin kaupunki.

Klanulla työpajan toteuttivat Stella Polariksen näyttelijät Sari Havas ja Niina Sillanpää, muusikko Jouni Kannisto sekä toimitusjohtaja, palvelumuotoilija Marjuska Kaukomies Content Union Oy:stä.

Vierailijoiden innoittamana ja ohjaamana työpajassa sai kirjoittaa ja kertoa tarinoita omasta elämänkokemuksesta. Koetut ja jaetut tarinat ja elämänviisaudet syttyivät Stella Polariksen tiimin käsittelyssä eloon. Näyttelijät muun muassa improvisoivat osallistujien ehdotuksista ja tekstien pohjalta lauluja. Jokainen päivähetkessä mukana ollut saattoi osallistua omalla tavallaan ja halutessaan tilannetta voi myös seurata omassa rauhassaan.

Työpajan lisäksi osallistujat voivat halutessaan lähettää kirjeitse Stella Polarikselle ajatuksiaan ja kokemuksiaan elämästä. Työpajojen antina vastaanotetut kirjeet toimivat materiaalina improvisoidussa esityksessä, joka nähdään Kanneltalon teatterisalissa 26.4.2023.

Näin Stella Polaris kertoo hankkeesta nettisivuillaan:

"Hankkeen tarkoituksena on luoda foorumi, jossa ikääntyneiden arvokas elämänkokemus ja heidän tarinansa tulevat kuulluksi ja saavat niille kuuluvan arvon kaikenikäisten keskuudessa. Tavoitteena on myös luoda ikääntyneille uusia kontakteja.

Haluamme tavoittaa kaikki kannelmäkeläiset ja erityisesti kotona asuvat ikääntyneet mukaan jakamaan rikasta elämänkokemustaan ja tarinoitaan omalle yhteisölleen kirjeiden muodossa."

Kuvassa Niina Sillanpää ja Sari Havas eläytymässä tekstien innoittamana hetkessä syntyneeseen lauluun.