18.07. Onneksi olkoon: Riikka | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Diakoni Ulla-Maija Tuuralle Pro diaconia -ansiomitali

06.09.2023, 12:15
Diakonian viran päivänä 1.9.2023 on myönnetty Pro diaconia -ansiomitaleja diakonian toimijoille. Mukana palkituissa on Ulla-Maija Tuura Kannelmäen seurakunnasta.
Diakoni Ulla-Maija Tuura virkapuvussaan, kultainen Pro diaconia -ansiomitali rinnassaan.

Pro diaconia -mitali ansioituneisuudesta diakonian saralla

Pro diaconia -ansiomitaleilla voidaan huomioida seurakuntien, kirkon, kristillisten järjestöjen tai vastaavien toimijoiden työntekijöitä heidän diakonisesta toiminnastaan tai työstä diakoniatyön ja diakoniatyöntekijöiden hyväksi.

Kerran vuodessa myönnettävän kultaisen ansiomitalin sai kaksitoista diakonian toimijaa eri puolilta Suomea. Yksi palkituista on Ulla-Maija Tuura Kannelmäen seurakunnasta.

Ansiomitalin saaminen on henkilökohtainen huomionosoitus ja tunnustus ansiokkaasti tehdystä työstä.

Mitalin säännöt edellyttävät saajaltaan pitkäaikaista ja aktiivista toimintaa diakonian saralla sekä huomattavaa ansioituneisuutta tehtävässään. Mitalit myöntää Diakoniatyöntekijöiden Liiton hallitus tehtyjen esitysten pohjalta. Ulla-Maija Tuuralle ansiomitalia esitti kirkkoherra Virpi Koskinen: ”Seurakuntaneuvoston luottamushenkilöiden kanssa olemme olleet yksimielisiä siitä, että tahdomme muistaa diakoni Ulla-Maija Tuuraa kultaisella Pro diaconia -ansiomitalilla.” Esityksessä todetaan Ulla-Maijasta muun muassa näin:

  • Ulla-Maija Tuura on seurakuntamme eläkkeelle jäävä diakoni ja monivuotinen yhteisvastuukeräyksen kampanjapäällikkö.
  • Ulla-Maija on tehnyt yli seurakuntarajojen monikulttuurityötä. Kannelmäen seurakunnan tavoite on olla vahvistuva monikulttuurillinen seurakunta. Ulla-Maija Tuuran työote diakoniassa on vaikuttanut tämän tavoitteen kirkastumiseen.
  • Hän on ollut mukana Suomen Pakolaisavun toiminnassa osallistuen vuoden pakolaisnaisten valintoihin.
  • Kirkon henkisen huollon (HeHu) toiminnassa ja diakonian uuden asiakasjärjestelmän kehittämisessä Ulla-Maijan on ollut vahvasti mukana.
  • Avarakatseinen ja kaikkien ihmisten hyvää puolustava Ulla-Maija on ollut aktiivinen niin diakonian palvelun saralla kuin kasvattajana. Hän on ollut leirityöntekijänä ripareilla, lasten, nuorten kuin myös perheiden leireillä.
  • Kauppiaan tyttärenä Ulla-Maija on ymmärtänyt taloudelliset laskennalliset työt luontevana osana diakoniatyötä. Yhtä lailla hänellä on ollut reippautta ja rohkeutta erilaisten ihmisten kohtaamisiin ja soppakauhan varressa olemiseen.
  • Ulla-Maija on luvannut jo tulla "tuuraamaan" järjestelmämme tuntien työkausien ruuhkahuipuissa ja kesän lomittamisissa.

Ulla-Maija Tuura siirtyy eläkkeelle 1.11.2023

Kannelmäen seurakunnassa 1.1. 2005 alkaen diakonina palvellut Ulla-Maija viettää parhaillaan vuosilomaa ja siirtyy eläkkeelle 1.11. Diakoniksi Ulla-Maija vihittiin vuosituhannen vaihteessa. Pro diaconia -mitalin saaminen oli Ulla-Maijalle liikuttava ja hämmentävä yllätys.

Aloittaessaan työ Kannelmäen seurakunnassa Ulla-Maija ei vielä tiennyt alueesta juuri mitään. Hän kertoo, että kuitenkin hänellä on ollut alusta asti hyvä olo Kannelmäen seurakunnassa. Kannelmäki ja Kaarelan alue on hänen mielestään hyvä alue asua. Täällä on muun muassa paljon mahdollisuuksia harrastuksiin ja kaunista luontoa.

Monipuolinen työkokemus ja vapaaehtoistehtävät ovat antaneet Ulla-Maijalle työkaluja työhön seurakunnassa. Esimerkiksi vuodet Tukholmassa kehitysvammahuollon palveluksessa ja tehtävät Kehitysmaayhdistys Pääskyissä ovat vahvistaneet taitoja erilaisten ihmisten kohtaamisessa. Monikulttuurisuus on aina ollut Ulla-Maijan sydäntä lähellä.

Avuntarve ei ole häpeä. Luota toiseen ihmiseen ja luota Jumalaan.

Ulla-Maija on kulkenut ihmisten rinnalla kuunnellen ja auttaen. Erilaisten vaikeuksien keskellä eläviä Ulla-Maija rohkaisee: ”Mie ajattelen niin, että kaikesta voi selvitä. Asioilla on tapana järjestyä. Muista pyytää apua, yksin ei tarvitse pärjätä. Olipa tilanteesi mikä tahansa, elä täyttä elämää tässä ja nyt. Luota toiseen ihmiseen ja luota Jumalaan. Avunlähteitä on paljon, avuntarve ei ole häpeä.”

Eläkkeellä Ulla-Maija odottaa eniten vapautta säädellä itse omaa ajankäyttöä. Ulla-Maijan aikaa puolestaan odottavat ja jakavat 4 lasta ja 7 lastenlasta ja iso ystäväjoukko. Ehkä myös vuosien takaiselle keramiikkaharrastukselle löytyy oikea hetki.