10.12. Onneksi olkoon: Jutta | Palaute | På svenska | In English

Kannelmäen seurakunta

Varjosta valoon -konsertti Kannelmäen kirkossa

Kannelmäen seurakunta

08.09.2019 klo 18:00 - 19:00 Kannelmäen kirkko, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki

VARJOSTA VALOON / GENOM SVÅRIGHETER MOT STJÄRNOR

Trio Jusslin-Sivonen-Teerijoki;
Heikki Sivonen, huilu & Ilkka Teerijoki, klarinetti & Anne Jusslin, kitara

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

*********************

Konsertin nimi VARJOSTA VALOON viittaa konsertin 1. sävellyksen säveltäjän Jennah Vainion tämän sävellyksen sävellystyön aikana kokemiin vaikeuksiin; läheisen ihmisen vakavaan sairastumiseen, raskaaseen avioeroon pitkäaikaisesta elämänkumppanista ja häneen kohdistuvaan traumaattiseen pahoinpitelyyn ja kuinka se kaikki heijastuu myös tässä teoksessa. Mutta tässä sävellyksessä niin kuin elämässäkin elämä jatkuu vääjäämättömästi ja toivo elää keskellä suurintakin pimeyttä.

Konsertin sävellykset ja tunnelmat kevenevät loppua kohden ja konsertin loppupuolella ilo singahtaa jo ylimmilleen ja toivottavasti saa jalan vippaamaan.

Kaikkia kolmea säveltäjää yhdistää tuttuus kitaran kanssa sekä eri musiikin tyylilajien sekoittaminen ja genrerajojen rikkominen klassisessa musiikissa; Vainion musiikissa kuuluu kiinnostus heavy metalli -musiikkiin ja Holmströmin musiikissa villitsee latinalais-amerikkalaiset rytmit sekä Zohnin musiikissa postmodernit erilaiset tyylilainat, jotka asettavat lainatut musiikit uudessa ympäristössään ihan uuteen valoon.

Meillä on suuri ilo saada konserttiin kahden sävellyksen säveltäjät eli Carita Holmström ja Jennah Vainio kertomaan tässä konsertissa soitettavista teoksistaan.

-Anne Jusslin

Järjestäjä: Kannelmäen seurakunta
Yhteyshenkilö: Anne Myllylä
Puhelin: 09 2340 3831
Sähköposti: anne.myllyla@evl.fi