26.09. Onneksi olkoon: Kuisma | Palaute
Kannelmäen seurakunta

Kannelmäen kirkon urut 52 vuotta! Urkumusiikkia nelikätisesti Kannelmäen kirkossa - Mukana tanssiryhmä Xariksen tanssijoita

Kalenteri ja kellosymboli14.08.2022 klo 18:00 - 19:00 Ylösalaisin olevan pisaran muotoinen paikkasymboliKannelmäen kirkko, Vanhaistentie 6, 00420 Helsinki

Urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén sekä tanssiryhmä Xariksen tanssijoita.

Tunnelmallisessa konsertissa kuullaan mm. Denis Bédardin Suite pour Orgue. Tuulahduksen pariisilaista tunnelmaa luo nuoren ranskalaisen säveltäjän, Julien Bretin teos Sonate Parisienne.

Vapaa pääsy, ohjelma 10 €

Yli 20 vuotta yhdessä konsertoineen duon ohjelmisto on laaja ja monipuolinen koostuen nelikätisistä urkusävellyksistä ja romanttisten orkesteriteosten sovituksista.

Jaana Jokimies työskentelee pianon- ja urkujensoiton opettajana Kotkan seudun musiikkiopistossa ja Irina Lampén Kotka-Kymin seurakunnan A-kanttorin virassa.

Kuva Jouni Harala, kuvassa Irina Lampén vasemmalla ja Jaana Jokimies oikealla.

Naisenergiaa urkujen äärellä

Urkuduo Jaana Jokimies ja Irina Lampén on esiintynyt yhdessä jo vuodesta 1999. Duon ohjelmisto on laaja ja monipuolinen koostuen nelikätisistä urkusävellyksistä ja romanttisten orkesteriteosten sovituksista. Ohjelmistovalinnat ovat saaneet runsaasti positiivista huomiota yleisöltä ja kriitikoilta. Rekisteröinneillä tuodaan esille urkujen orkesterimaisuutta eri soitinryhmineen.

Vuonna 2009 diplomiurkurit Jaana Jokimies ja Irina Lampén julkaisivat ensimmäisen cd-levynsä ”Organ Duo – Music for Four Hands”, joka on äänitetty Kotkan kirkon Porthan –uruilla. Äänite on saanut erinomaista palautetta kriitikoilta. ”… Jaana Jokimiestä ja Irina Lampénia ei huimaa. He ovat levyttäneet monipuolista 1700-1900-lukujen ohjelmistoa Martti Porthanin urkutehtaan erinomaisella Silbermann- kopiolla. On ihmeteltävää, miten riemastuttavasti urut sopivat epäpyhiin, eri ajan teoksiin: sovituksiin Sousan marssista The Stars and Stripes Forever ja Wagnerin Valkyyrioiden ratsastuksesta. Musiikin selkeys ja orkesterivärit toteutuvat esimerkillisinä, kiitos myös Mika Koivusalon äänitysten…” (Veijo Murtomäki, Helsingin Sanomat, 2010)

”…Taitavien muusikoiden yhteissoitto on saumatonta, ja luo näin nautittavan elämyksen kuulijoille. Kotkalaisten kanttorien naisenergialla on syntynyt viihdyttävä ja antoisa konserttikokonaisuus, joka ei kuitenkaan sorru yleisön kosiskeluun…” (Katri Vesanen, Organum-lehti, 2010).

Kallion kirkossa äänitetty ”Orchestral Organ” (FUGA 9365) julkaistiin marraskuussa 2013.

”Ilahduttavaa on, kuinka luontevasti ja orgaanisesti Lampén ja Jokimies saavat musiikin virtaamaan. Orchestral Organ on musiikin ystävälle erinomainen levy kuunneltavaksi alusta loppuun. Siitä löytyy monenlaisia tunnelmia, paatosta ja vauhtia. Rekisteröinnit ovat värikkäitä ja taiten toteutettuja.” (Petros Paukkunen, Organum-lehti 2014)

Jaana Jokimies valmistui pianonsoiton opettajaksi Helsingin konservatoriosta v. 1986 ja urkujensoiton opettajaksi Kuopion konservatoriosta v. 1989. Hän opiskeli Sibelius-Akatemiassa Markku Heikinheimon oppilaana, suoritti urkujensoiton A- tutkinnon erinomaisin arvosanoin ja valmistui musiikin maisteriksi esittävän säveltaiteen osastolta v. 1993.

Jokimies on osallistunut kansainvälisille mestarikursseille Sveitsissä, Guy Bovetin ja Marie-Claire Alainin oppilaana sekä Hollannissa Bernard Winsemiuksen ja Ludger Lohmannin oppilaana. Jokimies on esittänyt nelikätistä urkumusiikkia aiemmin japanilaisen urkuri Yuko Sakiyaman kanssa. Vuonna 2008 hän konsertoi ensimmäisenä suomalaisena urkurina Rikkyon yliopistossa, Tokiossa, viimeisin konserttikiertue Tokiossa oli syksyllä 2018. V. 2017 hän konsertoi Seattlessa, St.Andrew´s Episcopal Church:ssa.

Jaana Jokimies on työskennellyt Kotkan seudun musiikkiopistossa pianon-ja urkujensoiton opettajana vuodesta 1990.

Irina Lampén on opiskellut musiikin teoriaa Petroskoissa Venäjällä vuosina 1987-1992. Vuodesta 1994 Lampén opiskeli Helsingin Sibelius-Akatemian kirkkomusiikin koulutusohjelmassa, mistä hän valmistui musiikin maisteriksi vuonna 2001. Vuonna 2000 hän suoritti urkujensoiton A-tutkinnon prof. Olli Porthanin johdolla. Lampén on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla ja täydennyskursseilla.

Vuonna 2001 Lampén valittiin Kotka-Kymin seurakunnan A -kanttorin virkaan. Irina Lampén on pitänyt urkurina omia konsertteja Suomessa, Virossa, Venäjällä ja Kazakstanissa. Hän on toiminut continuo -soittajana useissa suurissa kirkkomusiikkiteoksissa. Lisäksi Lampén tekee paljon yhteistyötä eri instrumentalistien, laulajien ja kuorojen kanssa. Yhdessä Jaana Jokimiehen kanssa on järjestetty useita lasten urkukonsertteja.

Urkuduolla on ollut konserttisarjoja Tsekeissä, Sveitsissä, Virossa, Venäjällä ja Japanissa sekä konsertteja useissa kotimaisissa kesämusiikkisarjoissa, mm.Helsingin eri kirkoissa, Lahden Sibelius-talossa ja Turun tuomiokirkossa.

​Tanssiryhmä Xaris

Xaris Finland on Helsingissä toimiva kristillinen tanssiryhmä. Ryhmän tanssijat ovat suomalaisia tanssin ammattilaisia ja tanssinopettajia.

Xaris Finland toimii yhteistyössä Suomen Lähetysseuran sekä kansainvälisen Creative Arts Europe -taidejärjestön kanssa. Monipuolisella ohjelmistollaan Xaris Finland esiintyy teattereissa, kirkoissa, kouluissa sekä erilaisissa tapahtumissa ympäri Suomea. Ryhmä myös kurssittaa ja kouluttaa.

Järjestäjä: Kannelmäen seurakunta
Yhteyshenkilö: Anne Myllylä
Puhelin: 09 2340 3831
Sähköposti: anne.myllyla@evl.fi