08.08. Onneksi olkoon: Sylvi, Sylvia, Silva | Palaute
Kannelmäen kirkko

Adventtiviikonloppu toi väkeä kirkolle

Kannelmäen seurakunta

03.12.2018, 14:26 /  päivitetty 03.12.2018, 14:47
Kannelmäen kirkolla kävi joulukuun ensimmäisenä viikonloppuna noin tuhat eri-ikäistä ihmistä.
Ristikulkue poistumassa Kannelmäen kirkosta ensimmäisen adventtisunnuntain messussa

Adventin vietto alkoi lauantaina 1. joulukuuta perinteisillä myyjäisillä seurakuntakeskuksessa. Seurakunnan Lähetys, Kannelmäen Martat ja Lapsi- ja nuorisokuoro Kannelkellot olivat kattaneet pitkät pöydät täyteen käsitöitä, askarteluja, leivonnaisia, herkkukoreja ja arpajaisia. Buffetissa tarjottiin riisipuuroa, kahvia, teetä ja pullaa. Yli kolmesataa ihmsitä kävi aistimassa myyjäistunnelmaa ja tekemässä ostoksia itselle ja pukinkonttiin.

Adventtisunnuntain aamuna klo 10 messussa avattiin uusi kirkkovuosi. Kolmisensataa eri-ikäistä oli saapunut laulamaan Hoosianna-hymniä. Kannelmäen kirkko kajahteli yhteisestä veisuusta ja kanttori Anne Myllylän johtaman Vokaaliyhtye CantoNovon taidokkaasta laulusta. Messua toimittamassa erilaisissa tehtävissä oli monia nykyisiä ja uusia luottamushenkilöitä. Pappeina palvelivat Virpi Koskinen, Sakari Enrold ja Nina Rajamäki.

Ensimmäisen adventtisunnuntain messussa nähtiin harvinaisesti kaksi kulkuetta. Messu alkoi tutummalla ristikulkueella, jossa messun toimittajat saapuvat kirkon etuosaan ristin ja kynttilöiden johdolla. Evankeliumin lukemisen yhteydessä nähtiin harvemmin käytetty evankeliumikulkue: messun liturgi eli pappi kulki Raamattu käsissään kirkon käytävälle, kynttilänkantajat asettuivat hänen molemmille puolilleen ja ristinkantaja risteineen vastapäätä. Tässä kulkuemuodostelmassa pappi luki ensimmäisen adventtisunnuntain evankeliumin, johon liittyi myös Hoosiannan laulaminen. Evankeliumin päätyttyä kynttilät ja risti vietiin paikoilleen odottamaan loppukulkuetta ja avustajat palasivat paikoilleen.

Sunnuntai-iltana kirkko täyttyi vielä musiikista, kun Länsi-Helsingin Musiikkiopiston orkesterit esittivät Adventtikonsertin ohjelmansa. Nelisensataa kuulijaa osoitti suosiota pienten ja isojen soittajien kokoonpanoille ja liittyi yhteiseen Hoosianna-hymnin lauluun orkesterin säestyksellä.

Lue lisää adventista: Adventti johdattaa jouluun