02.10. Onneksi olkoon: Valio | Palaute
Kallion seurakunta

Vaalitulos Kallion seurakunnassa – Nuorten äänestysaktiivisuus ilahdutti

18.11.2022, 10:30 /  päivitetty 20.12.2022, 13:07
Seurakuntavaalien alustava tulos ja valitut luottamushenkilöt Kallion seurakunnassa ovat nyt selvillä

Kallion seurakunnassa äänesti yhteensä 1601 henkilöä, ja äänestysprosentti on 9,25 %. Edellisissä seurakuntavaaleissa äänestysprosentti oli Kalliossa 10,7 %.

16–17-vuotiaiden äänestysprosentti on Kallion seurakunnassa jopa muita ikäluokkia korkeampi, 9,8 prosenttia.

"Ilonaihe näissä vaaleissa oli nuorten ehdokkaiden määrä Kalliossa ja se, että alle 18-vuotiaat äänestivät muita ikäluokkia aktiivisemmin. Työ sen puolesta, että kirkko olisi yhä useammalle ihmiselle merkityksellinen, jatkuu. Seurakuntaneuvosto on seurakunnan johtajalle tärkeä työkumppani. Odotan innolla työn aloittamista heidän kanssaan." kirkkoherra Riikka Reina iloitsee.

Eniten ääniä Kallion seurakunnassa keräsi Lauri Grünthal.

"Nyt tuntuu hienolta! Siistiä, että on niin monta äänestänyt juuri minua. Fiilis seurakuntavaaleista on kaksijakoinen, koska yleinen äänestysprosentti putosi entisestään, mutta puolestaan oman listan menestyksestä ja omasta vaalituloksesta iloitsen. Tulevalla vaalikaudella aion keskittyä seurakunnan tilakysymyksiin ja yhteistyökuvioihin sekä jatkaa työtä tärkeiden yleisten teemojen, kuten yhdenvertaisuuden ja ekologisuuden edistämisen, parissa." seurakunnan ääriharava Lauri Grünthal kertoo.